Statcounter

perjantai 8. heinäkuuta 2011

Perheen, rakkauden ja uskollisuuden päivä

Kuva: Morsiusparaati Pietarissa Perheen, rakkauden ja uskollisuuden päivänä

Ortodoksisen uskon mukaisesti 8. heinäkuuta on Venäjän pyhimysten Pietarin ja Fevronian (Феврония Муромские) muistopäivä, uskollisuuden ja rakkauden suojeluspyhimysten päivä.

Tämän mukaisesti sekä Venäjällä että eräissä muissa valtioissa vietettiin perjantaina 8. heinäkuuta Perheen, rakkauden ja uskollisuuden päivää (День семьи, любви и верности).

Video: Hääparit ovat vähän aikaa sitten saaneet pormestarilta muistokuvan


Pietarissa useita kymmeniä nuoria pareja juhlisti avioliittonsa alkua. Jokaiselle nuorelle parille myönnettiin Pietarin kuvernöörin lahja – kultaseppä Vladimir Mihailovin suunnitteleman pyhän Pietarin ja Fevronian kuvan. Vanhan perinteen elvyttämisessä on Svetlana Medvedevillä – presidentti Dmitri Medvedevin aviovaimolla - ollut keskeinen merkitys.

Video: Nuorten hääparien paraati


Kun nuoret avioparit olivat saaneet kuvernöörin lahjan, tämän jälkeen he siirtyivät vieressä sijaitsevaan Taurian puistoon (Таврический сад), jossa oli ollut jo useita tunteja moninaista ohjelmaa koko perheelle. Lapset pelailivat palloa. Itse puistokin on jo nähtävyys. Sen historia ulottuu kauas 1800-luvun alkuun asti.

Video: Morsiuspuvut muotinäytöksessä

Morsiuspukuja saattoi katsoa myös muotinäytöksessä. Myös jalkapalloseura Zenith oli mukana järjestämässä toimintaa. Häätanssin saattoi tanssia tai opetella myös Katjuskan soidessa. Hääautot olivat venäläiseen tapaan erityisen vaikuttavia. Avioliitto ymmärretään Venäjällä vielä perinteisen inhimillisen ymmärryksen ja ortodoksisen uskon mukaisesti miehen ja vaimon liitoksi, minkä tähden myös tätä juhlapäivää oli suunniteltu lapsia varten. Lapsethan syntyvät miehen ja naisen kanssakäymisessä, mikä ymmärretään yhä Venäjällä yhtä hyvin ortodoksien, muslimien kuin muiden uskontokuntien tai uskontokuntiin kuulumattomien keskuudessa. Kyse ei ollut juhlassa ja sen paraatissa seksuaalisuuden inspiroimasta moni-ilmeisestä irrottelusta, vaan ”perheen, rakkauden ja uskollisuuden päivästä”.

Video: Katjuska häätanssina

Kuva: Hääauto venäläiseen tapaan

Kuva: Kasvomaalausta puistossa

Kuva: Lapset leikkivät

”Yleisvenäläinen kansanrintama” tai ”Koko Venäjän kansanrintama” (Общероссийский народный фронт) jakoi kauniit siniset ilmapallot. Perheiden pienimmistä alkaen oli voimakasta kannatusta Vladimir Putinin perustamalle kansanrintamalle, jonka kannattajajäseneksi olen myös itse ilmoittautunut virallisesti. Itsekin otin ilmapallon ja vein sen asuntooni.

Kuva: Vladimir Putinin pieni kannattaja on valinnut oikein ja voi keskittyä onnellisesti omiin tutkimustoimiinsa kauniissa puistossa

Kuva: Suomalainen ex-pastori omistaa kunniakkaasti tämän ilmapallon (Yleisvenäläinen kansanrintama)

Nuorten hääparien paraati oli kaunista katsottavaa. Pienistä lapsista alkaen meikäläisiin vanhoihin ihmisiin saakka ihastelimme rakastavien avioparien kauneutta, yhteiselämän tervettä alkua. Myös kaunis aviopari Vitali ja Natalia loistivat elämän kauneutta. Mielestäni he olivat kymmenien pariskuntien joukosta kaunein ja viehättävin. Jututin heitä sitä varten, että voisin kirjoittaa tästä tervehenkisestä paraatista ja nuoresta avioparista heinäkuun lopulla Russia Today -blogiin. Myrskyävä vesisade, ukkonen ja salamat eivät häirinneet heidän rakkauttansa. Suomessahan ei tunneta rakastavien heteroparien paraateja.

Kuva: Vesisade yllätti

Sateen yltyessä ihmiset pakenivat sadetta puitten ja katosten alle. Vesisateen loputtua kuuma maissi maistui entistä paremmalta. Salama iski vähän kauemmaksi Pietarissa, puun alla sateen suojaa etsinyt vanha pari menehtyi salaman johdosta.

Kuva: Kuumaa maissia

Vesisade oli nopeasti ohi. Tämän jälkeen alkoi upea konsertti puistossa. Paikka oli todella idyllinen, vesien ympäröimä konserttipaikka. En kuitenkaan jäänyt konserttiin, jonka esiintyjät ja kutsuvieraat olivat aivan tunnettua joukkoa. Paikalla ei tietenkään ollut Lady Gaga tai vastaavat, jotka ovat äskettäin markkinoineet homoseksuaalisia ihanteita Roomassa pidetyssä konsertissa, jonka rahoitus tuli Yhdysvaltain ulkoministeriöstä. Pietarin konserttia Perheen, rakkauden ja uskollisuuden päivänä ei rahoitettu Yhdysvalloista! Neuvostoliitossa oltiin sittenkin oikeassa jo kauan sitten moraalisesta rappiosta, joka saapuu Lännestä: Разложение идёт с запада.

Kävelin hienon päivän innoittamana Metsäteknologisen akatemian puiston läpi ja ihmettelin luonnon kauneutta: korkeimmat vaahterat olivat yli 50 metriä korkeita. Puiston toisella äärimmäisellä laidalla oli muistomerkki Joulukuun vallankumouksellisten taistelulle. Tuo rikas väki yritti vallankumousta ennen kommunistien lokakuun vallankumousta, mutta heidät karkotettiin Siperiaan. Muistan, miten vaimo joskus kertoi kouluvuosistaan ja kyseisen vallankumousyrityksen opetuksesta Neuvostoliitossa Siperiassa: hän ihmetteli koulussa noiden rikkaiden ihmisten kauhistelua karkotuksesta. Mitä kauheaa on elää Siperiassa, kun hän itse nautti elämästään siellä. Ehkä Siperia eristää vallankumouksen eturintamasta, mutta se ei ole elämän loppumista, se ei ole keskitysleireihin tai holokaustiin verrattavissa oleva tuho. Siperiassa käydään koulua, opiskellaan, tehdään työtä, rakastutaan ja perustetaan perheitä, harrastetaan kulttuuria.

Kuva: Metsäteknisen akatemian puistossa kasvaa upeat vaahterat

Kuva: Joulukuun vallankumouksellisten taistelun muistomerkki Pietarin metsäteknisen akatemian puistossa- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or juhamolari-ÄT-mail.ru (см. -ÄT- = @). In principle, you could discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Juha Molari -mail.ru -blog

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti