Statcounter

tiistai 12. tammikuuta 2010

Espoon tuomiokapituli menetti hermonsa kirkkoherra Molarin vastausten jälkeen

Kirkkoherra Juha Molari teki myös tänään 12.1.2010 salaisen mp4-videonauhan suljetusta istunnosta Espoon tuomiokapitulissa. Samanlaisen hän teki myös 7.4.2009, kun keskusteli piispa Mikko Heikan ja lainoppineen asessori Pekka Leinon kanssa, joiden mukaan tulisi harkita omakohtaisesti pappisviran jatkoa. Tarvittaessa myös tuo video julkaistaan, mikäli Heikka ei tee johtopäätöksiä eläkeikänsä suhteen. Nämä samat asiat tulevat ilmi myös nyt videosta, joka on tänään nauhoitettu. Siitä tulee hyvin ilmi keskustelukysymykset. Valitettavasti kamera oli taskussa ja äänenlaatu ei ole tämän tähden paras. Mielestäni tämä video on paras vastaus Espoon tuomiokapitulin antamaan lehdistötiedotteeseen, joka johtaa kyllä vakavampiin seuraamuksiin tuomiokapitulia vastaan. On syytä muistaa, että tuomiokapituli julkaisi ProKarelian aktivistien kanteluista tiedot kotisivuillaan heti tuoreiltaan ja antoi ymmärtää kantelujen syyksi meikäläisen käytöksen Tampereella mielenosoituksessa. Missään vaiheessa kapituli ei ole korjannut tiedotustaan, sillä poliisi ja syyttäjä eivät koskaan halunneet tutkia edes minua vastaan nostettua tutkintapyyntöä. Sitä vastoin kapituli pitää minua kaikesta huolimatta syyllisenä – ilman mitään tosielämän näyttöä! Kapituli alkoi kerätä kantelujen jälkeen ihan kaikenlaista huolestuneisuutta, jota mahdollisesti voisi liittyä minuun. Lopulta he julistivat aineiston salaiseksi, mikä koskee kuitenkin vain kahta viimeistä raporttia minua vastaan, sillä muut ovat tulleet julkiseksi jo aiemmin. Nyt salaisuutta valotetaan tämän päivän mustaavalla lehdistötiedotteella, jossa on sekä asiavirheitä että muita kummallisuuksia. Lehdistötiedote osoittaa, että piispa on ilmeisemmin menettämässä kontrollin elämästään, sillä ei tuollaista tiedotetta voi muuten syntyä kapitulin kaltaisesta virallisesta organisaatiosta. Joka tapauksessa kapitulin tiedote on tässä alla, ja jokainen voi kuunnella vastaukseni kapituliin ja pohtia, mikä raivostutti kapitulin.

Videosta paljastuu myös se seikka, missä yhteydessä käytän sanaa "valehtelija" ja kenestä käytän: väitän, että seurakuntaneuvosto ei ole selvityksessään sanonut minun saarnaavan Venäjästä enemmän kuin Jumalasta, mutta tutkinta-asiamies Back väitti seurakuntaneuvoston niin sanovan (ei ole neuvoston papereissa). Niin tuomiokapitulin mukaan minä siis syytän seurakuntaneuvostoa valehtelijaksi, kun väitän, että en saarnaa enemmän Venäjästä kuin Jumalasta. Jokainen voi itse tarkistaa internetistä, mikä on totuus.

On totta, että olen ennen kurinpitoasiamiestä, kurinpitoasiamiehen aikana ja hänen jälkeensä yhä edelleen vakaumuksessani, jonka mukaan ProKarelialla on sadistinen perverssi tendenssi. ProKarelia kritiikkiä ei saisi kapitulimme mukaan esittää. Toki syytä muistaa: piispa Erkki Kansanaho - kielletyn AKS:n ainaisjäsen - suositteli ProCarelian perustamista 20 vuotta sitten AKS:n jatkoksi. En olisi kuitenkaan uskonut, että kapitulissa aletaan kuherrella perverssien kanssa tällä tavalla nationalistisessa innossa, kun eletään kuitenkin 2000-lukua.

Missä asiassa minä en tottele seurakuntaneuvoston (ei ole kirkkoherran esimies!), tuomiokapitulin tai piispan käskyä? Tuomiokapitulin tiedote ei erittele sitä. En itsekään tiedä, mutta ilmeisesti siinä, että kieltäydyn rajoituksista, joissa pyritään tukkimaan suuni ja toimintakykyni, kun kirjoitan Venäjästä artikkeleita ja kirjoja tai matkustelen. Vain niissä on tullut vaatimuksia, joiden suhteen olen sanonut, että en kuuntele. En myöskään vaikene ProKareliaa vastustavasta kritiikistä, vaikka piispa niin sanoisi. Ehkä tämä on eräs syy? Olenko sanonut, että tuomiokapituli on "äärimmäisen hullu" tai vastaava? En ole sanonut, vaan ilmaisu on kommentti blogissa, jossa vastaan, että tuskin tuomiokapituli antautuu äärimmäiseen hulluuteen. Minä uskoin tuomiokapitulista parempaa kuin he tahtoisivat minun uskovan sanojensa ja tekojensa perusteella.

Suomen entisen presidentin hirttämiskehotukseni tuomiokapituli on keksinyt tästä blogikommentista, kun kirjoitin surullisena, että Hitler tapatti Bonhoefferin:
Miksi maailma on niin epäreilu, että Bonhoeffer hirtettiin, mutta Ryti vältti hirsipuun ja Rytiä jopa on alettu palauttaa kunniaansa?” Sopii kysyä, onko tuomiokapitulissa yhtä pirullinen tapa lukea myös Raamattua?

Tuomiokapituli viittaa kirkkoherranvirkaan asettamisessa annettaviin lupauksiin.

Tahdotko Jumalan avulla pysyä lujana tässä kirkon uskossa ja vahvistaa siinä seurakuntalaisia?
Tahdotko hoitaa tätä virkaa oikein ja uskollisesti Jumalan sanan ja kirkkomme tunnustuksen mukaisesti?
Tahdotko pitää tässä seurakunnassa huolta siitä, että evankeliumia julistetaan ja opetetaan puhtaasti, sakramentteja jaetaan Kristuksen asetuksen mukaisesti ja seurakuntaa hoidetaan kirkkomme järjestyksen mukaan?
Tahdotko edistää kaikkea, mikä rakentaa seurakuntaa, ja elää niin, että olet esikuvana seurakunnalle?


Mitä näistä en olisi muka pitänyt. Miten en ole muka esikuva seurakunnalle? Meillä ei ole kirkossa tunnustusta, johon kuuluu ProKarelialle kumartaminen.

Toinen piispallinen törkeys on moite, että toimisin pappisvalan vastaisesti. Missä muka? Miten minä muka edistäisin vääriä oppeja. Minähän kehotan ProKareliaa luopumaan sadismista ja perversiosta, jotta he eläisivät keskinäisessä rakkaudessa ja rauhassa nykyisten valtiollisten rajojen sisällä. Tässä pappisvala:

”Minä P.H. lupaan ja vannon kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan kautta, että minä, toimittaessani Jumalan seurakunnassa saarnavirkaa, jonka nyt olen valmis ottamaan vastaan, olen uskollisesti ja puhtaasti pyvyvä Jumalan pyhässä sanassa, joka on ilmoitettu Vanhan ja Uuden Testamentin profeetallisissa ja apostolisissa kirjoissa, sekä evankelis-luterilaisen kirkon siihen perustuvassa tunnustuksessa, niin etten julkisesti julista ja levitä enkä salaisesti edistä ja suosi sitä vastaan sotivia oppeja. Minä tahdon myös kaikin tavoin ahkerasti ja uskollisesti harrastaa Jumalan sanan oikeata opettamista sanankuulijoilleni ja pyhiä sakramentteja Kristuksen säätämisen mukaan hoitaa sekä jumalisuuden harjoitusta keskinäisessä rakkaudessa ja kaikin puolin hyvää, rauhaisaa ja kunniallista vaellusta opilla ja esimerkillä vahvistaa je edistää…
Kaikkea tätä minä tahdon rehellisesti noudattaa, niin kuin oikean papin tulee ja sopii, niin että siitä voin vastata Jumalan ja ihmisten edessä. Tähän Jumala minua auttakoon.”


Юха Молари, 12.1.2010 в 12:00 в Духовный капитул Епархии г. Эспоо

En tiedä, millaisen päätöksen kurinpitoasiamies (toivottavasti ei ole ProKarelia faneja) tekee ja mitä kapituli sitten päättää, mutta minä menen loppuun saakka näissä vakaumuksissani. Jos menee virka, sen saavat viedä.
Juha Molari (Юха Молaри) и его жена Татьяна Яковлева.mp4

14 kommenttia:

 1. AKS=Akateeminen Karjala Seura =Fasistinen ryssän-viha järjestö.Voi tätä meidän Suomi raukkaa!Ilmankos tämä V.Saksi niin kopeasti esiintyy.Kaikki kerrottava Venäjän kansalle.Venäjän pelko on ainut ase mikä näihin fasi9steihin puree !

  VastaaPoista
 2. On hyvin tärkeää saada julkisuuteen AKS:n eli Akateemisen Karjala Seuran vanhat eläke-guppet! Pro-Karelia on siemennetty täyteen tätä natsi-vihaa.On hommattava jäsen listat näistä Saksen fasisteista!Sanoin aikaisemmin vaiston varassa että piispojemme synodi on Juhan eroituksen takana.Näin on ja nämäpelokkaat fasisti-piispat on kaivettava koloistaan julkisuuteen !

  VastaaPoista
 3. Videon äänestä ei saa tosiaan juuri selvää. Voisiko sen sisällön kirjoittaa ihan sanoiksi? Ei veisi varmaan montaa minuuttia, jos omaa hyvät kaiuttimet ja tietää, mitä siellä on sanottu. Ja kirjoittaa myös sen, kuka on minkäkin repliikin osalta äänessä? Kirkollinen sisäpiiri varmaan tunnistaa äänetkin, mutta tällainen tavallinen maallikko ei tiedä, kuka puhuu.

  VastaaPoista
 4. Nauha taisikin olla Molarin omia lausuntoja. En ole koskaan häntä livenä nähnyt enkä kuullut, joten ajattelin ensin, että tuolla puhuu kenties useita ihmisiä. Mutta kyse olikin kaiketi vain nauhan tason vaihtelusta eri pätkissä. Ja siis puhuja olikin koko ajan sama.

  VastaaPoista
 5. Nauhalla annoin vastaukset asiaa koskeviin kysymyksiin. Koska en kysynyt lupaa salaisesta istunnosta, tällöin julkaisin omat vastaukseni. Toki kuvani on paikallaan, sillä kuva ei ole autenttisesta tilanteesta.

  VastaaPoista
 6. Mitenkäs tämänpäiväiset mielenosoitukset Suomen suurlähetystöjen edessä sujuivat? Ainakaan Kymmenen uutisissa niistä ei mainittu, joten suurempaa vaaraa, jota pelkäsit, ei aiheutunut. Toki varmaan se taannoin mainitsemasi kirjoituksesi pelasti ainakin Pietarin lähetystön, kuten toivoitkin. Ilmeisesti Espoossakin oli suht. rauhallista, en ainakaan nähnyt suurempia väkijoukkoja tai palavia autoja.

  VastaaPoista
 7. Ad Anonyymi:

  Bäckmanin sivulta löytyy video Molarin puheesta Tampereella.

  VastaaPoista
 8. Voisitko tasapuolisuuden vuoksi käännättää tuomiokapitulin lausunnon venäjäksi jollain virallisella kääntäjällä ja toimittaa sen samoille venäläistahoille kuin Bäckmanin tiedotekin meni? Älä käännä itse, ettet saa syytöksiä vääristelystä.

  VastaaPoista
 9. Se ei ole tasapuolisuutta, jos minä vääristelevän tuomiokapitulilausunnon kääntäisin venäjäksi ilman asiaa koskevaa kritiikkiä. Tässä blogissani olen kommentoinut asioita, tuomiokapituli (lähinnä piispa) ei erittele asioita vaan väärentää vahingoniloisesti, ilmaisee niin yleisesti että syntyy mielikuvitelmia. Mielestäni sitä on sopiva kritisoida. Minun asiani on myös ajaa omaa asiaa, en aja Mikko Heikan asiaa, en Jorma Backin asiaa enkä ProKarelian asiaa. Mikä on esimerkiksi asia, että en suostu tottelemaan piispaa ja tuomiokapitulia? Sellainen ilmaus on kapitulin lehdistötiedotteessa. Mitä se sisältää tosielämässä? Se sisältää, että en lopeta Venäjää koskevaa kirjoittelua enkä lopeta Venäjällä matkustelua piispankaan toiveesta. Mitään muuta asiaa koskevaa teemaa ei ole ollut kyseessä, joten en voi kuvitella sen käsittävän jotain muuta.

  VastaaPoista
 10. Voisiko se liittyä jotenkin perseen pyyhkimiseen selvityspapereilla? Muihin lapsellisen uhmakkaisiin lausahduksiin? Ja nyt vielä uhkailet piispaa. Asiat voi ilmaista asiallisesti. Jos piispa ja co käyttäytyvät asiattomasti, vastaa sinä asiallisesti. Nyt tuomiokapituli vetää pinnat kotiin jokikistä venäjänkielisestä lehdistötiedotteestasi tai blogikirjoituksestasi. Kotimaassa nimittäin, venäläisten mielipide asiasta ei ole olennainen.

  VastaaPoista
 11. Mutta se on tasapuolisuutta jos kerrot asiat vain omalta kannalta edullisesti. Juu, tähän on jo totuttu...

  VastaaPoista
 12. Pistetään taas screen capture talteen tuosta tekstistä jossa syytät piispaa vahingoniloisesta väärentämisestä. Ainakin uuteen tutkintapyyntöön ainesta.

  VastaaPoista
 13. AnnaMunKaikkiKestää13. tammikuuta 2010 klo 12.51

  "Samanlaisen hän teki myös 7.4.2009, kun keskusteli piispa Mikko Heikan ja lainoppineen asessori Pekka Leinon kanssa, joiden mukaan tulisi harkita omakohtaisesti pappisviran jatkoa. Tarvittaessa myös tuo video julkaistaan, mikäli Heikka ei tee johtopäätöksiä eläkeikänsä suhteen."

  Eli enää et vain "pyyhi persettäsi" tuomiokapitulin päätöksillä, vaan ajattelit ihan reilusti ryhtyä kiristämään piispaa?

  Hyvin menee, todellakin.

  Ja olisi ihan mielenkiintoista kuulla oma arviosi siitä, miksi esim omia seurakuntalaisiasi ei ole julksiesti sinua puolustamassa. Nyt vaikuttaa siltä, että tukijoukkosi koostuu lähinnä änkyrä-kommunisteista (à la aina yhtä asiallinen Kalle J Miettinen, henkinen ikä n. 7v) ja "antifasisteista".

  Oletko muuten samaa mieltä Kallen kanssa siitä, että sinua ovat tuomitsemassa "fasisti-piispat"? Voitko yksilöidä ketkä Suomen EvLut kirkon piispoista täyttävät näm tunnusmerkit, eli ovat fasisteja?

  Ainakaan sinua ei kovin paljon tunnu häiritsevän tuollaiset kommentit, etkä ole niitä sen enempääoikonut kuin sensuroinutkaan. Joten olet ilmeisesti samoilla linjoilla...?

  VastaaPoista
 14. Mielenosoitus oli vironvenäläisten nashi-nuorten pikku Suomen-ekskursio plus muutama suomalainen. Mitä sillä oli tarkoitus saavuttaa?

  VastaaPoista