Statcounter

keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Minua ei kuohittu!


Olen ollut toista vuosikymmentä naimisissa venäläisen naisen kanssa, joka kuuluu Moskovan patriarkan alaiseen seurakuntaan. Vaikka olen suomalainen mies, hän ei ole kuohinnut minua.

Tämä näkemykseni on ennakkoluulotonta venäläisten rakastamista, koska minulla ei ole mitään tuollaisia uhkakuvia. Olisiko paras pelätä, sillä kuka tietää, mitä tapahtuu yllättäen…

Luoksemme saapui tänään kylään venäläinen oopperalaulaja ja hänen aviomiehensä. Sain yllättäen lahjaksi itselleni hyvin ajankohtaisen ikonin ja vuosikalenterin 2010.

 Kalenteri oli omistettu pyhittäjä Serafim Sarovilaisen (19. heinäkuuta 1759 Kursk – 1833) ja hänen nimensä mukaan pyhitetylle pietarilaiselle kirkolle.

Tästä virisi pieni yllätys vieraille, kun kerroin, miten pahoin Suomessa oli kirjoitettu Serafim Sarovilaisen yhteisöstä ja Moskovan patriarkan alaisesta kirkosta.

Ja yllätys muuttui kauhistukseksi, että meikäläistä yritetään saattaa pois luterilaisesta kirkosta, koska ironisoin toimittajia, jotka olivat virittänyt kuohitsemispropagandaa tuota seurakuntaa vastaan. Niin yllätyksemme oli molemminpuolinen ja ajankohtainen.

Sain tänään tietää, että tiistaina 12.1.2010 myös Venäjän demokraattinen antifasistinen liike (”Nashi”) osallistunee Pietarissa ja Moskovassa Suomen suurlähetystön tuntumassa mielenilmaukseen viranhoitoni puolesta luterilaisen kirkon diskriminaatiopyrkimyksiä vastaan.

Nyt jatkaa siis iloinen kanssakäyminen venäläisten vieraiden kanssa, jotka kuuluvat mainittuun seurakuntaan Pietarissa. Lisättäköön vielä, että kyläilevä rouva on jopa aika tunnettu oopperatähtenä…

Yritän tänään valmistella yömyöhällä vieraiden ja perheen käydessä nukkumaan vastauksiani venäläiselle toimittajalle, joka Pariisista asti kyseli kuulumisiani.

7 kommenttia:

 1. Jorma Back:llä on seurakuntalehden haastattelussa hätä kirkosta eroavista immeisistä !Tajuaako tämä onneton Back että tälläisen nuhteettoman papin erottaminen saattaa käynnistää lopullisen kirkosta-erottamisen aallon! Nämä teko-hurskaat pöykärit syövät kansan-leipää.Nämä on laitettava maantielle kerjuulle !Koko piispojen kaarti jalkaudettava Suomen kaduille.e Ei Palestiinaan historiaa mieleisekseen väärentämään ja loisimaan !

  VastaaPoista
 2. Reino-Herra,meidän maatiaiskollimme sen sijaan on kuohittu.On parempi naida kuin palaa,on parempi olla luterilainen pappi kuin kulkusrajoitteinen katti. Tiedättehän pastori,että aina kun Harmagedonin taistelu jää alkamatta,tai ties kenen profetia ei toteudukaan,selitetään yllättävä käänne Herran armopalana. Jos käy,kuten veikkaan,ettette saakaan fuduja,niin onko Nashi-Jugendin protesti tuolloin vähän niin kuin armon vastike? Lyödäänkös sitä vetoa vai ei? Taitaa olla,ettette itsekään oikein usko todistuksiinne tässä kapitulijutussa.

  VastaaPoista
 3. "Minua ei kuohittu!"

  Ei fyysisesti, mutta entä henkisesti?

  VastaaPoista
 4. Kiitos tunnustuksesta: olen maltillinen, säyseä ja kesytetty, en lainkaan villi ja räiskyä toisin kuin vastustajani. Olen kai henkisesti kuohittu?

  VastaaPoista
 5. Maltillinen, säyseä ja kesytetty kieltämättä kuvaavat sinua sanoina yhtä osuvasti kuin suvaitsevainen, kiihkoton ja empaattinen.

  VastaaPoista
 6. Mikä/kuka on kirkkoherran vastustaja?

  VastaaPoista
 7. Hyvää Joulua kaikille oikeauskoisille kristityille (7/1 2010).Piispa Heikalle ja satraappi Backille joukoittain eroavia sieluja fasistisesta synodistään !

  VastaaPoista