Statcounter

keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Vuorokausi tuomiokapitulin tuomion jälkeen

Johannes Heinonen, taideteos:


X X X X

Espoon tuomiokapituli kuunteli eilen 12.1.2010 suljetussa istunnossa kirkkoherra Juha Molaria.

Molari videoi tapahtuman salaa ja julkaisi omat vastauksensa mp4-videona. Tapahtuman jälkeen tuomiokapituli antoi tuomion, jonka mukaan Molari saa rangaistuksen.

Tuomiokapituli lähettää Molari-tapauksen toiselle viranomaiselle, joka päättää rangaistuksen suuruudesta.

 Suomen lain mukaan tämä ”kurinpitoasiamies” työskentelee vain, jos on kyseessä vakava rikos tai virkarikos, jonka tähden pappi menettänee ammattinsa ainakin määräajaksi. Toki hän voi antaa lievempiäkin rangaistuksia, mutta silloin asian siirtäminen tälle viranomaiselle ei ole aiheellista.


Espoon tuomiokapituli ilmoitti näistä asioista lehdistötiedotteella sekä lehdistölle että Juha Molarille. Lehdistötiedote oli hyvin emotionaalinen, värikäs, valheellinen ja loukkaava.

Totta kai viestinnän hyvien sääntöjen mukaisesti tuomiokapituli ”puolustaa pyhää käytöstä” ja vastustaa pahaa käytöstä.

Lehdistötiedotteen rehellisyys ja vääristely ei ole pyhyyden mukainen. On harmi, että minun täytyy käyttää niin voimakkaita sanoja kuin ”valehtelu” ja ”vääristely”, koska en löydä muita sanoja asian kertomiseksi.

On syytä muistaa, että Espoon tuomiokapituli julkaisi jo huhtikuussa 2009 lehdistötiedotteen, jonka mukaan ProKarelia on kannellut Molaria vastaan, koska Molari olisi käyttäytynyt pahasti.

Todellisuudessa ei ole ollut mitään kyseistä käytösvirhettä – poliisi ilmoitti että he eivät halua aloittaa edes tutkimusta Molaria vastaan, televisiokamerat kertoivat hyvin kantelun väitteet vääriksi. Kirkko menetteli toisin! Nyt tuomiokapituli toistaa samaa menettelyä.


Espoon tuomiokapituli moittii lehdistötiedotteessa sitä, että käytän kirkon joistakin tahoista ilmaisua ”valehtelee”.

Tuomiokapitulin istunnossa toistin sen, että se on valehtelua, kun minun väitetään saarnaavan kirkossa enemmän Venäjästä kuin Jumalasta, koska en saarnaa kirkossa ollenkaan Venäjästä. Kaikki saarnani ovat 6 vuoden ajalta julkaistu internetissä!

Neljä vuotta sitten käytin saarnassa esimerkkinä Dostojevski yhdessä Bachin ja Lutherin kanssa. Se ei ole Venäjästä saarnaamista!

Espoon tuomiokapituli kirjoittaa, että haluan kastroida Ylen toimittajat. Tuomiokapituli tahallisesti vääristää.

Todellisuudessa Ylen toimittaja tekivät televisio-ohjelman, joka väitti, että Rimma Salosen Moskovan patriarkan alainen seurakunta antaa opetusta, jonka mukaan venäläisten naisten pitäisi kastroida suomalaiset miehensä. Lisäksi siinä oli muitakin hurjia valheita. Minä tein vastakysymyksen ironisesti, että pitäisikö näiden Ylen toimittajien kastroida itsensä, jotta heistä tulisi kesympiä, sillä nyt he kirjoittavat liian halveksivasti Moskovan patriarkan alaista seurakuntaa ja Rimma Salosta vastaan!


Lehdistötiedote on lyhytsanainen. Salaiseksi julistettu tutkintaraportti Molaria vastaan väittää, että Molari toimisi sopimattomasti, koska hän ”puolusti rikoksesta tuomittua venäläistä Rimma Salosta”.

Rimma Salonen määritellään raportissa nimenomaisesti venäläisenä. En ymmärrä, miksi ihmiselle ei saisi antaa tukea, kun hänen asiaansa tutkittiin?

Myös tuomion jälkeen on papillista antaa tukea tuomitulle. Raamatun mukaan Jeesus käskee käydä jopa vankilassa tuomittujen luona.

Salaiseksi julistettu tutkintaraportti moittii Molari myös siitä, että käyttää Rimma Salosen tapauksesta ilmaisua ”ikävä perhetragedia ja suomalainen diplomaattinen sotku”. ”Suomalainen diplomaattinen sotku” olisi tuomiokapitulin perustelun mukaan sopimatonta kirkkoherralle.


Espoon tuomiokapituli kirjoittaa, että en tottele piispan ja tuomiokapitulin määräyksiä. Mistä määräyksestä on kyse?

Olen kertonut julkisesti ja yksityisesti piispalle, että en kysy häneltä lupaa matkustaa Venäjälle lomallani. En kysy häneltä lupaa kirjoittaa Venäjästä kirjoja ja artikkeleita.

Tuomiokapitulin mukaan on väärin, kun en tottele kaikissa asioissa sen piispan tahtoa.

Espoon tuomiokapituli kirjoittaa, että käytän alatyylistä kieltä ja moitin ala-arvoisesti ProKareliaa. Käytän ilmaisua ”sadistinen perverssi tendenssi”. Selitin tämän tuomiokapitulille 12.1.2010, mutta he loukkaantuivat vielä lisää.

Perverssi-sana tulee englanninkielestä ja tarkoittaa psykoanalyysissä nykytodellisuudesta pois eksymistä. Tämä ei ole vain seksuaalinen harha, vaan harhautumista reaalisesta valheelliseen objektiin.

Nyt ProKarelia löytää sellaisen valheellisen perustan elämäänsä varten Tarton rauhasta ja romanttisista kuvitelmista sen yhteydessä.

Sadismia on väkivaltakuvien toistuva suosiminen ja esittäminen: ProKarelia esittää kymmenissä eri kaupungeissa The Soviet Story elokuvaa. Siinä näytetään verisiä teloituksia ja ruumiskasoja kymmeniä minuutteja.

Sellaisen esittäminen on sadismia, koska elokuva samaistaa nuo ruumiskasat Vladimir Putiniin ja Venäjän valtioon, jotka ovat elokuvan mukaan tuon pahan jatke.

Edelleen siinä soitetaan kansallishymni, jonka aikana näytetään teloituksia. Minun mielestäni sellaisen elokuvan esittäminen on sadismia, joka ei ole nykyaikainen tapa rakentaa hyvä suhteita naapurien kanssa.

Tuomiokapituli tuomitsee lehdistötiedotteessa minut, koska kutsun em. syiden perusteella ProKareliaa ”vihaa provosoivaksi lahkoksi”.

Täytyy muistaa, että luterilainen piispa Erkki Kansanaho on kielletyn Akateemisen Karjala-seuran ainaisjäsen. Hän sanoi 20 vuotta sitten, että ProCarelia pitää perustaa Akateemisen Karjala-Seuran jatkoksi, koska vanha yhdistys lopetettiin Pariisin rauhansopimuksen nojalla.

Helsingin Sanomat uutisoi asian etukäteen hyvin oikein, kun sanoi pappia syytettävän Stalinin uhrien halventamisesta. Hesarilla oli käytössä sellaista lähdeaineistoa, jota monella ei ole. Kari Silvennoisen kantelusta alkaen moitittiin stalinismista.

Tuomiokapituli väittää, että minulla olisi ”luottamuspula” seurakuntaneuvoston kanssa. Mihin väite perustuu?

Tuomiokapitulin mukaan eräs entisen seurakuntaneuvoston jäsen on lausunut tuolla tavalla Espoon tuomiokapitulissa. En voi tarkistaa, pistääkö tuomiokapituli tämän naisen suuhun omia asioita. Missä määrin yhden ihmisen mielipide on koko seurakuntaneuvoston koko mielipide? Mihin seikkaan luottamuspula perustuu?

 Totta kai luottamukseen tulee ongelmia, kun tuomiokapituli sallii nationalistien häiritä seurakunnan toimintaa, jos ja kun pelkäämme ikävien ihmisten mielipiteitä.

Tuomiokapituli sanoo, että kutsun sitä ”äärimmäisen hulluksi”. Missä minä muka sanon niin? En missään.

Minä olen vastannut, että tuskin tuomiokapituli toimisi äärimmäisen hullulla tavalla ja yhtyisi ProKarelian agendaa.

Tuomiokapituli sanoo, että haluan entisen presidentin hirttämistä! En sano niin. Kirjoitin esitelmän Dietrich Bonhoefferistä, jonka Hitler tappoi. Kysyin blogikeskustelussa, ”miksi maailma on epäreilu, kun Bonhoeffer hirtettiin, mutta Ryti vältti hirsipuun ja Rytiä yritetään palauttaa kunniaan”.

Risto Ryti oli sotasyyllinen. Jo vuodesta 1918 alkaen hän puhui ja toimi verisesti kommunisteja ja Neuvostoliittoa vastaan, halusi väkivallan voimalla tuhota naapurivaltio. Tästä on paljon dokumentteja.

 Totta kai ilmaus on provokatiivinen, mutta Suomen voimassaolevan oikeuden mukaan Risto Ryti oli sotasyyllinen. Sotaan syyllistyneet ihmiset usein hirtettiin, mutta nyt Suomessa hänet halutaan nostaa kunniaan, hänelle rakennetaan patsaita jne.

Mitä tämän jälkeen?


Minulla ei ole mitään muutettavaa sanotuista, vaan jatkan samalla linjalla, olipa seuraus seurakunnassa ihan mikä tahansa.

Luonnollisesti eroan kirkosta, mikäli tuomiokapituli langettaa rangaistuksen – virasta erottamisen -, koska arvostelen kaikista em. moitteista huolimatta ProKareliaa myös tulevaisuudessa varsin jyrkkäsanaisesti.

 En myöskään lopeta Venäjää koskevien blogikirjoitusten, lehtiartikkeleiden ja kirjojen kirjoittamista, vaikka piispa tai tuomiokapituli sanoisi ihan mitä tahansa.

 Jos menetän ammattini ja toimeentuloni, sitten velka-Lexus menee myyntiin ja saatavilla senteillä yritän maksaa muut velat pois. Tämän jälkeen mietin uuden tutkinnon opiskelua, koska kyllä sitä tahtoo tehdä elämästään mielekästä tämänkin jälkeen.


Ps. oletteko muuten käyneet katsomassa NordStream-kaasuputkea häiritsemään suunnitellusta kaivaushakemuksesta asianosaisten nimet? Se on mielenkiintoista luettavaa.

29 kommenttia:

 1. Nyt sitten selittelet.

  VastaaPoista
 2. Nyt minä kävin läpi kohta kohdalta, mitä tuomiokapituli sanoi.

  VastaaPoista
 3. Voimia sinulle Juha. Ei ole helppo puolustaa Venäjää ja venäläisiä omalla nimellään Suomessa. Minulla ei riittäisi siihen rohkeutta.

  VastaaPoista
 4. Lehdet kirjoittavat uutisesta vielä erilaisemmalla tavalla mitä tuomiokapitulin lausunto oli. Esim. savon sanomissa viitataan Stalinin tekoihin ja niiden puolustamiseen.

  Näyttäisi olevan kaasuputken rakentamista vastustamassa samat henkilöt, ketkä ovat myös nyt ajamassa kirkkoherran eroa. Mielenkiintoista.

  En voi muuta todeta, kuin sen, että suorastaan törkeän tiedotteen tuomiokapituli lähetti asiasta.

  Kun lauseet irroitetaan asiayhteydestä, muuttuu lauseiden merkitys täysin. Ilmeisesti tuomiokapituli haluaa puolestella omaa väärää toimintaansa valheilla, kykenemättä keskustelemaan asioista julkisesti.

  Kyllä kirkon työntekijöillä pitää olla oikeus osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun kriittisestikin.

  VastaaPoista
 5. Tapahtumat ovat hyvä esimerkki siitä, miten käy, kun luulee osaavansa itse ajaa omaa asiaansa ja turvautuu kummallisiin tukijoukkoihin ja vieraaseen "trial by russian press" julkisuuteen. Saitte omalla puuhailullanne kärpäsestä härkäsen. Tätähän ProCarelian hemmot toivoivat ja menitte pahasti lankaan.

  VastaaPoista
 6. Etkö todellakaan näe toimissasi pienintäkään vikaa?

  VastaaPoista
 7. Voimia ja Jumalan siunausta sinulle.
  Koeta jaksaa toimia viisaasti. Keskustelu on paisunut sellaiseksi, että joutunet myös sovittelemaan. Kyllä sinä selvitä tästä!

  VastaaPoista
 8. Toisaalta sitten kun et ole enää pappi, niin kukaan ei enää kiinnitä huomiota kirjoitteluihisi. Sen jälkeen olet yksi näistä Kalle J. Miettisistä. Valitan.

  VastaaPoista
 9. Toisaalta NYT selittely siitä, mitä oikein tarkoititkaan sillä ja sillä lauseelle/sanalla on jo turhaa. Olisit miettinyt sitä kirjoitellessasi juttujasi russofobeista ja toisaalta taas Äiti Venäjän lämpimästä sylistä.

  VastaaPoista
 10. Бог на вашей стороне...
  Можете так своему начальству и доложить...
  Это я точно знаю...
  Поскольку я Бог...
  Какой-никакой...
  Если бы вы совершили преступление против Бога, Бог отнял бы у вас жизнь...
  Или еще каким-нибудь образом вас наказал...
  А Бог этого не сделал...

  Лично я еще и не так выражаюсь...
  Хоть я и Бог...
  Какой-никакой...
  А что делать, если эти негодяи другого языка не понимают?
  Так что с точки зрения Суда Божьего вы невиновны...

  VastaaPoista
 11. Petteri: Miten arvelet että Suomessa asuvien venäläisten etua ajaa mm se, että nimitellään suomalaisia laajoin vedoin "russofibeiksi", kutstutaan Viroa "apartheid" valtioksi jossa nuodatetaan natsipolitiikkaa, nimitellään Suomen suurinta ja suosituinta puoluetta SS-politiikkaa harjoittavaksi puolueeksi, leimataan suunnilleen jokainen joka on eri mieltä "fasisitiksi", käytetään (kirkkoherrana) sellaisia ilmauksia kuin "perseen pyyhkiminen", pohdiskellaan julksiesti josko eräs toimittaja pitäisi "kuohita ja silpoa", hengaillaan porukassa jossa vaaditaan Rytiä "hirteen", kiristetään piispaa "salaisella" videonauhalla ja niin edelleen.

  Auttaako tällainen käytös mielestäsi jotenkin asiaa? Luuletko että suomalaisten asenteet venäläisiä kohtaan paranevat tällä tavalla (siis syyllistämällä ja haukkumalla yksinomaan suomalaisia)?

  Vai olisiko jokin toinen, ehkä asiallisempi, linja parempi?

  Onneksi tosiasia on kuitenkin se, että käytännön tasolla Suomen ja Venäjän suhteet ovat kunnossa ja suomalaiset ja venäläiset tulevat toimeen keskenään. Tästä kertoo jo sekin miten paljon täällä käy venäläisiä esim lomailemassa. Ongelmiakin on, mutta Molarin kaltaista riidan kylväjää tuskin tarvitsee kukaan. Eli karavaani kulkee, koirat räksyttää.

  VastaaPoista
 12. Kuten Anonyymi kirjoitti, Molarin olisi pitänyt miettiä jo ennen kuin laukoi "sukkeluuksiaan". Ei riitä, että itse ymmärtää sanottavansa, vaan ammatillisen sanankäyttäjän täytyy ymmärtää, miten muut ne ymmärtävät.

  JR kirjoitti: "Tapahtumat ovat hyvä esimerkki siitä, miten käy, kun luulee osaavansa itse ajaa omaa asiaansa ja turvautuu kummallisiin tukijoukkoihin ja vieraaseen "trial by russian press" julkisuuteen. Saitte omalla puuhailullanne kärpäsestä härkäsen. Tätähän ProCarelian hemmot toivoivat ja menitte pahasti lankaan.

  JR kirjoittI: "Tapahtumat ovat hyvä esimerkki siitä, miten käy, kun luulee osaavansa itse ajaa omaa asiaansa ja turvautuu kummallisiin tukijoukkoihin ja vieraaseen "trial by russian press" julkisuuteen. Saitte omalla puuhailullanne kärpäsestä härkäsen. Tätähän ProCarelian hemmot toivoivat ja menitte pahasti lankaan."

  Yhdyn muuten edelliseen, paitsi että nimenomaan Safkan hemmot toivoivat näin käyvän, kun tarvitsivat "marttyyrin".

  VastaaPoista
 13. Tuomiokapitulin lausunto on lapsellinen, mutta nyt kannattaa itse käyttäytyä asiallisesti, vaikka tiedätkin että olet käyttänyt vain sanoja - etkä edes saarnassa, vaan muualla.

  Älä tee äläkä sano mitään hetkeen, jos maltat. Anna muiden kiehua omassa liemessään. Tilanne muhii ja rauhoittuu näin ollen omia aikojaan.

  Elämä jatkuu yhtä kaikki, jos ei kirkon töissä niin muualla.
  Voimia!

  VastaaPoista
 14. "Risto Ryti oli sotasyyllinen. Jo vuodesta 1918 alkaen hän puhui ja toimi verisesti kommunisteja ja Neuvostoliittoa vastaan, halusi väkivallan voimalla tuhota naapurivaltio. Tästä on paljon dokumentteja."

  Tuo "naapurivaltio" oli verinen diktatuuri. Sen kukistuminen olisi ollut onneksi sekä maailmalle että venäläisille. Näin myös Itä-Euroopan maat saaneet vapauden.

  Sinänsä "halu" ei riitä länsimaissa tuomioon. Ryti ei tehnyt NL:lle mitään pahaa,
  ennen kuin NL yritti tuhota Suomen ja senkin jälkeen Suomi pidättyi sotatoimista, jotka uhkasivat NL:n elintärkeitä etuja.

  "Suomen voimassaolevan oikeuden mukaan Risto Ryti oli sotasyyllinen."

  Vain kommunistien mielestä.

  Suomen voimassa oleva lainsäädäntö ei tuntenut eikä tunne taannehtevia lakeja. Kyseessä oli poliittinen oikeudenkäynti, jonka päätökset saneltiin Moskovassa.

  "Sotaan syyllistyneet ihmiset usein hirtettiin"

  Vain toisen maailmansodan jälkeen.

  Eikä toiseksi suurinta sotaan syyllistä ja sotarikollista Stalinia rangaistu.

  "mutta nyt Suomessa hänet halutaan nostaa kunniaan, hänelle rakennetaan patsaita jne."

  Ei Rytiä tarvitse nostaa kunniaan, sillä ei häneltä ole koskaan kunniaa viety. Kaikki muut suomalaiset paitsi kommunistit ovat aina kunnioittaneet häntä.

  Rytin ja vielä enemmän Mannerheimin politiikan ansiosta Suomi pelastui miehitykseltä ja suurilta siviiliuhreilta, kun sotaa käytiin vain rajoilla. Demokratia säilyi ja elintaso kohosi vähitellen Ruotsin tasolle.
  Vaihtoehtoa saattoi 60-luvulta 80-luvulle käydä katsomassa Tallinnassa.

  Kaiken kaikkaiaan, jo tämä osuus näyttää, miten harhaisessa maailmassa elät.

  VastaaPoista
 15. On valitettavaa, ettet näe omaa tilaasi rehellisesti. Se johtuu sokeutumisestasi SAFKA:n myötä, joka on tullut turmioksesi.

  SAFKA:n ideologia ei ole mitenkään kristillinen, vaikka luulet. Sen takana on pimeitä, eksyttäviä voimia.

  Pysähdy, ennenkuin on myöhäistä!

  Ensimmaiseksi sinun tulisi eroittaa, mikä on vihanlietsontaa ja mikä tervettä kritiikkiä Venäjän suhteen. Nyt käyttäydyt kuin sinulla olisi suuri avoin haava, jota kirveltää jokainen poikkipuolinen sana Venäjästä.

  Rukoilen, että "suomukset putoavat silmistäsi" oman tilasi suhteen hyvän sään aikana. Raskaat pilvet lähestyvät kuvaannollisesti.

  Jos et herää, olet vapaampi toimimaan nykyisellä linjalla.

  VastaaPoista
 16. ...Tuon sanottuaan hän kannusti ratsuaan Rocinantea ollenkaan välittämättä aseenkantajastaan Sanchosta,joka huutaen vakuutti hänelle,että hän oli aivan varmaan käymässä tuulimyllyjen eikä jättiläisten kimppuunn.... Pastori,olen syvästi pahoillani puolestanne,ettei taistonne jättiläisiä vastaan ylittänyt natsimediassamme minkäänlaista uutiskynnystä.Ainoa Venäjään viittaava uutinen taisi olla missi-Viktorijan epäonnistunut pikadieetti. Viheliäisiä ovat fasistien metkut;mielenosoituksia puolestanne sentään järjestettiin ympäri maailmaa. Esittämäni vedonlyöntitarjous on yhä voimassa. Siukkista.Ylioppilaan veli

  VastaaPoista
 17. Ja pidot paranee.Joku tähismaa lausuu sairasmielistä runontekelettä piispasta. Taustajoukko hörähtää nauruun kun sana paska mainitaan. Tuo yksin kertoo kaiken joukkionne tasosta.

  VastaaPoista
 18. Miksi peittelet jälkiäsi? Minne ovat hävinneet kertomuksen "siitä suuresta konferenssista", "erittäin korkealla tasolla"? Siitä, johon piti ääntämystäkin harjoitella logopedin voimin? Sehän oli elämäsi kohokohta, kiinnostaisi varmaan muitakin.
  Eikö löytyisi nauhaa, vai oliko se sittenkin vain valetta?

  VastaaPoista
 19. Blogistani löytyy, jos jaksatte etsiä mitä olette kadottaneet. Tuotan sen pettymyksen, että blogini lukijoille kerron vain murto-osan venäjänkielisestä vuorovaikutuksestani, pappiselämästäni ja yksityiselämästäni muuten. Kaikki eivät kuulu kaikille, mutta nyt ajattelen mennä juomaan mehua, kun janottaa...

  VastaaPoista
 20. Pastori, ette ole vielä saanut kenkää.Vaan jos niin käy,niin saatte ne mehukatit,vaikkette uskaltaneetkaan tarttua haasteeseeni.Itse ajattelin illemmalla ottaa Asbach Uraltin tuplana,jos en pastorin,niin ainakin Herramme terveydeksi. Uskokaa tai älkää pastori,pieni yömyssy hyvän kirjan kera,eikä ahista alkuunkaan niin paljon,kuin jos siemailee mehukattia vanhan liiton horinoiden painikkeeksi.Itse asiassa kyseinen yhdistelmä on vaarallisinta sekakäyttöä mitä kaltaiseni kahden maan kansalainen tietää.

  VastaaPoista
 21. "Mene tekel ufarsin."

  VastaaPoista
 22. Pitääpä tiedustella Espoon Bluesilta ja sen ex-maalivahti Bernd Brückleriltä, onko taideteoksessa lupa käyttää tuota kuvaa.

  VastaaPoista
 23. Screen capture tekijänoikeusrikoksesta.

  VastaaPoista
 24. Mielenkiintoinen kirjoitus! Kerrankin asiaa

  http://www.savonsanomat.fi/mielipide/artikkelit/kirkolla-on-ristins%C3%A4/522331

  VastaaPoista
 25. "Blogger Juha Molari sanoi...

  Kuka teki rikkomuksen?"

  No tietysti se, joka laittoi sivuilleen valokuvan maalivahdista, ilman valokuvaajan lupaa. valokuvat ovat tekijänoikeuden suojaamia. Kysyitkö valokuvaajalta luvan?

  VastaaPoista
 26. Herra Molarilla taitaa olla muita kiireitä kun ei enää blogiaan kirjoita...

  VastaaPoista
 27. Parahin Juha Molari,

  En taida olla juuri missään suhteessa samaa mieltä kanssasi (olen mm. ns. änkyräateisti ja evakkovanhempien lapsi), mutta siitä huolimatta – jos en juuri siksi – haluan puolustaa oikeuttasi mielipiteeseen ja sen ilmaisuun. En kuitenkaan kuolemaan saakka: en halua suomalaista inkvisitiota kimppuuni!

  Kirkosta eroaminen on hyvä ajatus, suoraan Martinus Lutherin kirjasta!

  VastaaPoista
 28. Если хотите, Евротрибунал назначит вас епископом...
  Тогда вы вообще не будете просить ничего и ни у кого...

  VastaaPoista