Statcounter

maanantai 18. huhtikuuta 2011

Heidi Hautalan erikoiset ystävät tuomiolla


Vantaan käräjäoikeudessa 15.4.2011 syytteet Mikael Storsjön toimia vastaan sisälsivät syviä poliittisia ulottuvuuksia. Osallistujat eivät yllättyneet, että Storsjö peruutti Heidi Hautalan ja Jukka Mallisen kutsumiset todistajikseen.

Heidi Hautalan (vihr.) ja Mikael Storsjön (vihr.) perustaman Finrosforumin aktivisti Oksana Chelysheva ehdotti 9.3.2007 sähköpostissaan Storsjölle ja PEN-klubin aktivistille Iida Simekselle (vihr.), että Finrosforum järjestäisi tsetseeniryhmän laittomasti Suomeen valheellisen esiintymiskutsun avulla: "Olisiko mahdollista toivoa, että joku järjestäisi ulkomaankiertueen, jotta he voisivat yhdessä mennä ulos Tshetsheniasta ja kysyä turvapaikkaa toisessa maassa?”

Suomen ulkoministeriö rahoittaa Finrosforumin toiminnan. Simes innostui ja kysyi Storsjöltä, että ”järjestetäänkö mimmeille konsertti?”

Seuraavana päivänä suunnitelma olisi esillä Amnestyn johtajan Frank Johanssonin vaalibileissä Helsingissä ravintolassa.

 Tämä Johansson osti sittemmin talon pihoineen Pohjan seurakuntaneuvoston jäseneltä, joka alkoi lausua paikallislehdessä valheita kirkkoherra Juha Molarin asumisesta Venäjällä!

Esitutkinta-aineisto kertoo, että myös Mikael ja Agneta Storsjö ovat Raaseporista, Mikael Fiskarista ja Agneta Tammisaaresta. Mikaelin isä oli pitkäaikainen seurakuntaneuvoston jäsen Pohjassa, jopa seurakuntaneuvoston eräiden jäsenten naapuri ja pomo. Papereiden mukaan tiimillä oli tapaamisia Karjaalla ja Pohjassa.

Storsjö oivalsi 14.3.2007 varoittaa aiotun rahankeräyksen julkisuusongelmasta: järjestäjät eivät halunneet keskusteluihin tohtori Johan Bäckmania eikä Hautalakaan saisi julkisesti ryvettyä asiassa.

Poliisi kuuli 23.11.2007 Hautalaa, joka esiintyi tietämättömänä hankkeesta. Jukka Mallinen kertoi saavansa tiedon hankkeesta vasta ensimmäistä kertaa itse poliisikuulustelussa, jossa hänelle kerrottiin kampanjan ilmoitus Suomen Penin ja Mallisen tuesta "konserttikiertueelle".

Kansainvälisesti etsityn terroristijohtajan, Beslanin koulutragedian suunnittelijan Shamil Basajevin serkkupoika Abdulkhamid Mechiev (Denis Berkan) järjesti maahantuloja Storsjön kanssa.

Basajev kasvatti nuoren Denis-pojan ja rahoitti Al-Qaidan terrori-iskuihin tukea antaneen IHH:n välityksellä Denis-miehen elämän Turkissa.

Denis lensi Suomeen Islam Matsievin kanssa, joka esiintyy Finrosforumissa nimellä ”Islam Tumsoev”. Hän oli Kavkaz Centerin kääntäjä, toimittaja ja sivuston ylläpitäjä jo asuessaan Turkissa. Myös hän eli IHH:n rahoituksen turvin. Nykyään hän työskentelee Helsingissä Storsjön toimistossa.

Storsjö kertoi kuulusteluissa Visami Tutuyevista, joka on Kavkaz Centerin ex-päätoimittaja, kunnes Beslanin tragedian jälkeen tuli serverijupakka. Mies asuu Bakussa ja toimii pseudo-nimellä. Ex-päätoimittajan Zaur-poika asuu Suomessa perheensä kanssa. Zaur on tuntee hyvin myös Storsjön ex-vaimon.

Doku Umarovin ”puolustusministerin” veli, itsekin terrorismista parin vuoden vankeuden kärsinyt ja sen jälkeen Umarovin rahoitusjärjestelyjä hoitanut mies saapui Storsjön avustuksella pakolaiseksi. Miehen mukaan 50 000 dollaria saattoi olla jollekin pieni raha, kun rahaa tuli Englannista, Ranskasta, Dubaista, Turkista ja Yhdysvalloista Kaukasian taistelijoille.

Sitä vastoin liikemies Storsjön ilmoittamat omat vuosiansiot olivat vain 2665 euroa, jopa huomattavasti vähemmän kuin pakolaisten matkakulut. Vuoden 2008 verottajatietojen mukaan liikemies Storsjö oli jäänyt ilman ansio- ja pääomatuloja!

Storsjö siirsi Venäjällä kielletyn organisaation Venäjä-Tšetšenia ystävyysseuran Suomeen. Hautala on myös seuran jäsen. Storsjön mukaan seuran toimintaa tarvittiin lähinnä raha-asioiden kierrättämistä varten. Päärahoittajana toimii NED, jota ohjaa Yhdysvaltain kongressi. Oksana Chelysheva Venäjä-Tshetshenia –seurasta oli Finrosforumin edustajien, Heidi Hautalan, Mikael Storsjön sekä Doku Umarovin ”ensimmäisen varatiedotusministerin” Isa Dzhabrailovin (Kavkaz Centerin rekisterihenkilö Ruotsissa) kanssa tapaamassa presidentti Martti Ahtasaarta Etelärannassa 5. kesäkuuta 2007.

Kirkkoherra Juha Molari on kertonut tästä kaikesta suorasanaisesti jo parin vuoden ajan. Tämän suorasanaisuuden on väitetty syyllistävän pakolaisia ja laillista Kavkaz Center –organisaatiota pappisviralle sopimattomalla tavalla.

Tuomiokapituli potki 14.4. papin palkattomalle lomalle. Venäjän valtiollinen televisio kertoi pappisvirasta erottamisen pääuutislähetyksessä: Venäjällä koettiin loukkaantuneisuutta sen oikeudellisen ja propagandistisen tuen tähden, jota Kavkaz Centerin saa Suomessa. YK:n turvallisuusneuvoston antama pakotevaatimus on koetuksella Suomessa.

- - - -


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti