Statcounter

lauantai 16. huhtikuuta 2011

Lehdistötiedote: Potkittu luterilainen kirkkoherra Juha Molari hyväksyy Moskovan patriarkaatin kutsun


Julkaisuvapaa: Heti

Moskovan ja koko Venäjän patriarkan Kirillin johtama Kokomaailman venäläisten neuvosto on kutsunut Pohjan suomalaisen evankelisluterilaisen seurakunnan poispotkittua kirkkoherraa Juha Molaria siirtymään Venäjän ortodoksisen kirkon jäseneksi, koska tämä kirkko ei koskaan flirttaile terroristien kanssa.

 Moskovan patriarkaatti ilmaisi solidaarisuutensa 15. huhtikuuta lausunnossaan Interfaxille.

Molarin mukaan kenenkään ei ole pakko kuulua Suomen evankelisluterilaiseen kirkkoon. Molarin itsensä mukaan Moskovan patriarkaatti edustaa elämänmyönteistä kristillistä uskoa, jonka jäseneksi hän voi uskon ja moraalin sisällön puolesta kuulua pikemmin kuin Suomen evankelisluterilaisen kirkkoon.

Moskovan patriarkaatin kutsu on solidaarisuuden ilmaus, joka ei vielä sisällä talouteen ja työhön liittyviä sopimuksia.

 Tilaisuuden ilmaantuessa Molari on valmis muuttamaan myös Venäjälle ortodoksisen kirkon koulutusta varten.

Äskettäin 11.4.2011 Molari antoi myös lausunnon Venäjän hallituksen virallisessa lehdessä Rossiiskaja Gazeta. Molari valitti luterilaisen kirkon nykyisiä uudistuksia: homojen avioliittoa ja muita hävyttömyyksiä.

Molarin kaksi poikaa on kastettu Moskovan patriarkaattiin alaisessa ortodoksisessa kirkossa Pietarissa. Molari on puolustanut avoimesti Venäjän ortodoksisen kirkon arvostetuinta pyhimystä Serafim Sarovilainen, jonka muistolle hänellä on useita ikoneita kotonaan, ja Rimma Salosen ortodoksista vakaumusta suomalaista vihapropagandaa vastaan.

Joulukuussa 2010 Moskovan senaatissa Maailma ilman natsismia –konferenssissa Molari tapasi ortodoksisen kirkon arkkipiispa Vsevolod Chaplinin ja Venäjän helluntaiseurakunnan johtaja Sergei Rjakhovskyn.


- - - -


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti