Statcounter

keskiviikko 5. marraskuuta 2014

”Onko Suomella syytä pelätä”, Iltalehti Fakta: Venäjä 2014

”Onko Suomella syytä pelätä”, Iltalehti Fakta: Venäjä 2014 (kansikuva).  

Sisäsivujen isot otsikot: ”Mitä Venäjä haluaa?” ”Venäjä palannut vanhaan ideaansa” (kuvia Stalinista), olisipa ”edes kerran rehelliset vaalit!”, ”Venäjän talous rysähti taantumaan”, ”Jättiläinen savijaloilla”, ”Venäjä haluaa ylivallan”, ”Näin Venäjä urkkii Suomessa”, ”Mattila vs. Gergijev”, ”Historia painaa venäläisiä”, ”Vodka pitää Venäjän pystyssä” (lähteinä dosentti Arto Luukkanen, Jukka Mallinen ja Ilmari Susiluoto), mutta kaikesta huolimatta ”Venäjälle riittää ymmärrystä” (s. 61).


Tuossa jutussa ”Venäjälle riittää ymmärrystä” oli myös minun kuvani Moskova Citystä sekä referaatti siitä, mitä vastasin puhelimessa IL-toimittajalle Jani Parkkari. Ihan tarkkoja eivät lauseet olleet enää lehdessä, ammattinikin olivat keksineet vanhasta muistista, mutta ei mitään kauhean epätarkkaa ja väärää. Eikä suinkaan ole paha, jos Suomen evankelisluterilainen kirkko saa vaihteeksi tervehenkistä mainetta arvokonservatiivisuudesta ja perhearvoista! Siis kelvollinen referaatti.

Sanoin myös puhelimessa, että ”Putin ei yksin päätä Venäjällä, vaan siellä on monia vaikuttajia ja tekijöitä päätösten syinä, myös Venäjän politiikka syntyy vuorovaikutustilanteessa muiden maiden, kuten USA:n ja EU:n kanssa”. Tätä jälkimmäinen seikka ei mahtunut juttuun, kun kuvani oli valtavan iso.


Igor Parri, Pirkko Turpeinen-Saari, Mikko Elo ja Sergei Kapanen lausuivat myös ymmärtävästi Venäjän puolesta hyvän osaamisensa ja sivistyksensä mukaisesti.

Juha Molari, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172, +358 44 238 1165
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
Twitter: https://twitter.com/molarijuha