Statcounter

keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Ostettu värivallankumous ei onnistunut Venäjällä, mutta sitä yritettiin Hillary Clintonin tuella


Kuva Pietarista eräältä vaalipaikalta, jota kävin katsomassa
Olen ollut Pietarissa katsomassa duuman vaalien alkua ja jälkitunnelmia. Länsimaisesta lehdistöstä oli jo etukäteen hyvin arvattavissa ”pelin henki”. Jo ennen vaaleja alettiin moittimaan Venäjän duuman vaaleja. Sitä vastoin Venäjän opposition johtajina esiteltiin jopa sellaista tyyppiä kuin Eduard Limonov. Kirjoitinkin pari päivää ennen vaaleja RT-blogin juuri mainittuun tyyppiin liittyen näitä ennakkotunnelmia aivan oikein laskelmoiden. Olen kirjoittanut nyt näkemäni ja kuulemani perusteella uuden RT-blogin vaaleista: lukekaa sitten, jos ja kun se julkaistaan lähiaikoina. Nyt on huomattava, että tämän hetken protestia esittää kaduilla ja muutamilla toreilla pienilukuinen ei-demokraattinen "oppositio" ikään kuin he olisivat Venäjän oppositiojohtajia. Se paha, joka tapahtui ei-demokraattista oppositiota Nemtsovia ja Limonovia vastaan, on että demokraattinen oppositio voitti!

Vaalien jälkeen alkoi mielenosoitukset Moskovassa ja Pietarissa etukäteislaskelmien mukaisesti. Boris Nemtsovin, Aleksey Navalnyn, Sergey Udaltsov ja Eduard Limonovin ja eräiden muiden johtamat ryhmittymät ilmoittivat, että ”Venäjä ilman Putinia”. Nämä julistivat, että he eivät hyväksy vaalien tulosta. Mainitut tahot eivät olleet ehdokkaina demokraattisissa vaaleissa. Puolueiden tulee rekisteröityä laillisen järjestyksen mukaan. Todellinen oppositio on Venäjällä satatuhatta kertaa suurempi kuin näiden muutaman tahon mielenosoitukselliset kannattajat. Venäjän oppositio voitti vaaleissa: Venäjän kommunistisen puolueen johtaja Gennadi Zjuganov, Venäjän liberaalidemokraattisen puolueen Vladimir Žirinovski.ja Oikeudenmukaisen Venäjän Sergey Mironov ovat Venäjän todellisia oppositiojohtajia, kun Venäjän yhtenäisyyden puolue on edelleen selvästi suurin puolue.

Huolestuttavan pelin henki paljastui entistä selvemmin sen jälkeen, kun Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton ruokki mielenosoituksellista kapinaa moittimalla Etyj-kokouksessa, että Venäjän vaalit eivät olleet vapaat ja oikeudenmukaiset. Hän kieltäytyi hyväksymästä vaalien tulosta.

Kun menin viime viikolla Pietariin, kerroin venäläisille ystävilleni nämä otaksuttavat siirrot jo siinä vaiheessa heidän kysyessä minun mielenkiintoani vaaleja kohtaan. Kerroin tämän myös vaalihuoneistossa Venäjän sisäministeriön upseerille, jonka kanssa keskustelin lyhyesti vaaleista hyvin rauhanomaisessa vaalihuoneessa, jossa kaikki tapahtui erinomaisessa järjestyksessä.

Silmillä katsottuna ja korvilla kuultuna mielenosoittajat ovat noita demokraattisen järjestelmän ulkopuolelle jääneitä uusnatseja ja heidän liittolaisiaan, joiden tuki on suurin Venäjän rajojen ulkopuolella, ml. Finrosforumin keskuudessa Suomessa. Heitä vastassa olivat Nashi- ja Nuori kaarti- mielenosoittajat, joihin minulla on muodostunut sympaattinen suhde monella tapaa. Nuori Kaarti huusi: "Hei, hei luusereiden oppositio". Pietarissa mielenosoittajia oli aivan keskustassa, kaikille tutun Gostinyi Dvorin ("Гостиный Двор") tuntumassa. Tuolla alueella poliisi teki pidätyksiä, koska mielenosoitus rikkoi yleistä järjestystä. Venäjällä voi saada luvan mielenosoituksen järjestämiseen, mutta Toisen Venäjän järjestämässä levottomuudessa ei ollut alkuaankaan pyrkimystä noudattaa lakia ja yleistä järjestystä, vaan tuottaa kansainvälisen lehdistön tietoisuuteen mahdollisia pidätettyjen suuria lukumääriä.

Minua ei pidätetty Pietarissa vaalipaikalla eikä sen ulkopuolella, eikä missään muuallakaan, vaan sain jokaiseen kysymykseen ystävällisen vastauksen hymyileviltä ihmisiltä. Esimerkiksi virkapuvussa ollut Venäjän sisäministeriön upseeri keskusteli ystävällisesti ja rauhallisesti kanssani, kun tiedustelin satunnaisessa epämuodollisessa tilanteessa ulkomaisten voimien tukea provokaatiollevaaleja vastaan. Tämä keskustelu tapahtui vain hetki ennen itse provokaation alkua. Niin myös keskustelin yhtä lempeän vaalipiirin päällikön kanssa: tämä rouva opasti kaikissa kysymyksissä asiallisesti ja kohteliaasti.

Viimeisten tietojen valossa mielenosoittajien innokkaimmat raportoijat ovat tunnustaneet tappionsa jouduttuaan pidätetyksi useammaksi tunniksi. Alkuaan nämä ylistivät sivustoillaan ”vallankumous alkoi spontaanisti”. Spontaanisuutta ei kukaan uskonut, mutta mahdollisesti näillä oli grandioottinen uskomus toimiensa suureelliseen voimaan aivan alkuvaiheessa. Sadan henkilön mielenosoitus - tai sen kasvattaminen muutamaan tuhanteen ihmiseen maakunnista kootuilla voimilla - on kuitenkin huomattavasti pienempi kuin useiden kymmenien miljoonien äänestäjien ilmoitus valinnastaan. Venäjän esivallalla on täysi oikeus voimakeinojen käyttämiseen rikollisorganisaatioita vastaan, jotka hyökkäävät niinkin keskeistä demokraattisen yhteiskunnan seikkaa kuin vaaleja vastaan.

Venäjä ei ole helpolla ostettavissa värivallankumoukselle. "Toinen Venäjä" -porukoilla ei ole kosketuspintaa ja kannatusta kansan keskuudessa, vaikka nämä ovat saaneet suosiota läntisessä mediassa. Mittakaavaerot sekoittivat maksumiehet ja -naiset (Hillary Clinton) tällä kertaa: Venäjä on liian iso ostettavaksi dollareilla värivallankumousta varten. Venäjä on hyvin tunnistanut kaksinaismoralistisen pelin, jota sitä vastaan käydään lännestä käsin. Moskova kuulee kaiken.

Onnittelut Venäjän yhtenäisyyden puolueelle vaaleista, joissa se säilyi suurimpana puolueena finanssikriisin aiheuttamista vaikeista taloudellisista ajoista huolimatta. Ks. reportaasi: «Митинг победителей. Репортаж ER.RU»

- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

RT blogi: It's time, my friend: it's time

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti