Statcounter

sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Terroristi Doku Umarovin edustajisto ja toimituskunta kokoontui Suomen UM:n suojeluksessa Sofia-kulttuurikeskuksessa Vuosaaressa 10.-11.12.2011

Finrosforum on julkaissut vastineensa sitä vastaan esitettyihin julkisiin moitteisiin. Tämä vastine on julkaistu järjestön äänenkannattajan – yhdessä Doku Umarovin äänenkannattajan – Kavkaz-Centerin sivulla!

En julkaise itse kuvaa KC:n sivulta kokonaisuudessaan, koska tuon aineiston levittämistä on pidettävä terrorismia tukevana rikoksena. Kirjoituksessa on paljon hälyä ja sekavuutta aiheuttavia yksityiskohtia, joiden avulla voi oivaltaa tai hukata näköpiiristä itse uutispommin: Kavkaz-Centerin toimitus tuli Finrosforumin vuosikonferenssiin Sofia-kulttuurikeskukseen Helsingin Vuosaareen.

Paikalla olivat terroristien ulkomaisen virtuaalisen edustajiston kanssa täydellisessä sovussa Finrosforumin toimiva johto, Suomen ulkoministeri Erkki Tuomiojan erityisavustajan, Finrosforumin nykyisen puheenjohtajan Tarja Kantolan ja Suomen kehitysyhteistyöministerin, Finrosforumin varapuheenjohtajana Heidi Hautalan kanssa.

[[korjaus 13.12.2011. Erehdyin otaksumaan nykyiseksi puheenjohtajaksi Finrosforumin tammikuussa 2011 julkaistun tiedotteen perusteella, jossa kuvattiin joulukuussa 2010 pidetyn kokouksen päätös. Siinä kokouksessa Suomen ulkoministerin erityisavustaja Tarja Kantola oli valittu Finrosforumin puheenjohtajaksi, Heidi Hautala varapuheenjohtajaksi, Kerkko Paananen tiedottajaksi ja Mikael Storsjö sihteeriksi. Vielä lokakuussa 2011 Kerkko Paananen esiintynyt Finrosforumin tiedottajana. Mutta vasta äskettäin 12. marraskuuta 2011 ovat Kantola ja Hautala siirtyneet piiloon itse johtotehtävistä; he esiintyivät Finrosforumin konferenssissa Vuosaaressa tärkeässä roolissa eikä minulla ollut tietämystä heidän siirtymisestä piiloon itse johdosta. Marraskuussa 2011 on valittu uudeksi puheenjohtajaksi Kerkko Paananen. Tuoreeseen hallitukseen kuuluu myös muita Venäjä-vihamielisiä toimittajia, mm. Suomen PEN-järjestön entinen puheenjohtaja 10 vuoden ajalta, kansainvälisen PEN-järjestön hallituksen nykyinen jäsen, Hufvudstadbladetin kulttuuri- ja teatteritoimittaja, Elisabeth Nordgren, joka toimii nyt myös SARV:in puheenjohtajana marraskuusta 2011 alkaen. Finrosforumin tuore hallitus, johon kuuluu yhä myös Mikael Storsjö Kavkaz-Centerin partnerisuhteen ansiosta on kerrottu Finrosforumin sivulla äskettäin marraskuussa 2011.]]

Kyseessähän on ulkopoliittinen skandaali: Venäjän valtiollisen televisiokanavan säännöllinen avustaja joutuu fyysisen hyökkäyksen kohteeksi, mutta terroristi Doku Umarovin valtiollisen web-sivuston toimittajat saavat osallistua tilaisuuteen. Jos tätä skandaalia eivät suomalaiset "toimittajat" ja poliitikot tajua syystä tai toisesta, ymmärtämättömyyttä ei luettane heille ansioksi.

Kavkaz-Center kuvailee lyhyesti joitakin julkisuudessa olleita keskusteluaiheita tapauksen johdosta, mutta kuvailee tilannetta oman näkemyksensä valossa läsnäolijan vakaumuksella. YK:n turvallisuusneuvoston pakotemääräysten vastaisen toiminnan web-edustajisto sai osallistumisoikeuden Finrosforumin tilaisuuteen, kun taas Venäjän valtiollisen televisiokanavan säännöllinen avustaja, kolumnisti Juha Molari ei päässyt tilaisuuteen etukäteisestä rekisteröinnistä huolimatta.

Kavkaz-Center esittää moitteen, että olisin tullut paikalle eräällä japanilaisella autolla, joka on kirjoittajan mielestä hyvin kallis. Varmasti on kallis uutena. Eräillä ihmisillä on Citroen, Mazda tai Renault, jotka ovat kuitenkin huomattavasti arvokkaampi vallitsevan vaihtoarvon perusteella kuin tuossa tilanteessa käyttämäni 7,5 vuotta vanha japanilainen auto, jolla tein matkan konferenssiin. Riippumatta auton tai kulkuvälineen arvosta, pysähtymättä tuohon spekulaatioon, Kavkaz-Centerin viittaus osoittaa suuremman asian: terroristien toimituskunnan läsnäolon Vuosaaressa Sofia-kulttuurikeskuksessa lauantaina 10.12.2011.

Finrosforum kuvailee Kavkaz-Center-terroristien sivustolla tapahtumia myös muusta mediasta riippumattomana, yrittäen tässä perustella esimerkiksi japanilaiseen käyttämääni autoon viitaten suurta varallisuus- tai ansiotasoani. Toisaalla Kavkaz-Center synnyttää juttuun sisäisen jännitteen, kun perustelee diskriminaatiota sillä, että olen ansiotuloton bloggeri (blogin kirjoittaja), koska todellisella toimittajalla pitäisi olla palkka, jonka määrittämiseksi Suomen huipputoimittajilla on oikein arvovaltaiset pykälätkin. Finrosforum ei siis osaa nyt päättää, kumman argumentoinnin he tahtovat ottaa strategiakseen. Tämän surkeuteni hyväksyn, joten Finrosforum voi valita linjakseen, että he sortavat siis meitä surkeita olioita, kun he päättävät sisäänpääsystä julkiseksi mainostettuun tilaisuuteen.

Olen vähäinen kontribuuttori (avustaja) RT-kanavalle, en verrattavissa mitenkään suomalaisiin upeisiin toimittajiin, jotka loukkaantuivat maailman upeimman tutkivan journalismin johtotähtinä, kun ilmaisin tekeväni toimittajan tehtävää Pravdaa ja RT-kanavaa varten. Pravda oli myös huolimaton esitys, koska Pravda on todella esittänyt kutsun tulla toimittajaksi, olen vastannut kiinnostukseni, mutta en ole tehnyt mitään kirjallista sopimusta työn alusta. RT:n kanssa olen sopinut, että olen säännöllinen avustaja, kolumnisti, Venäjän valtiollista televisiokanavaa varten. Olen ollut niin onnellinen tuosta moraalisesta tuestani vähäisestä roolistani huolimatta, että tunsin erheellisesti nousevani jo suomalaisten toimittajien joukkoon, jotka nyt kauhistunut menettelyäni. Olin ollut myös kovasti kiinnostunut, miksi suomalaiset toimittajat heitettiin Venäjän vaalipaikoilta, kun minä sain olla, haastatella ja kuvata siellä täysin rauhallisesti, vaikka en ole edes tuossa maailmanmaineikkaiden suomalaisten toimittajien upeassa säädyssä.

Surkeutuni olkoon surkea suomalaisten toimittajien korkeaan laatuun verrattuna, mutta surkeutuni oli niin säälittävä järjestäjien mukaan, että en saanut osallistua edes "kaikille avoimeen" tilaisuuteen, jollaiseksi järjestäjät ilmoittivat tilaisuuden. Olin rekisteröitynyt jo aiemmin viikolla tapahtuman osallistujaksi.


Finrosforum informoi Kavkaz-Center –terroristisivustollaan tapahtumakuvauksen ja yksityiskohtia, joita ei ole kerrottu muualla julkisuudessa. Finrosforum kertoo siis tuossa kirjoituksessaan, että tapahtumapaikka oli vastaanottopisteen tuntumassa, joten tapahtumalle oli runsaasti silminnäkijöitä. Finrosforum ilmoittaa – sinänsä aivan oikein – etteivät Storsjö hyökännyt väkivaltaisesti minun niskaani vastaan, jonka kipeytymistä olen valittanut. Kavkaz-Centerin tapojen mukaisesti Finrosforumin kirjoittaja kehittää tilannekuvauksen uudeksi. Finrosforum kuvailee Kavkaz-Centerin välityksellä tapahtumaa, mikä osoittaa Kavkaz-Centerin toimituksen kokoontuneen Finrosforumin konferenssiin Sofia-kulttuurikeskukseen.

Mitään syytä ei ole julkisesti väitellä yksityiskohdista, kun itse synkkä metsä kauhistuttaa kaiken takana. Pidän asian siis yksiselitteisen selkeänä poliittista arviointia varten: kansainvälisesti etsityn terroristipäällikkö Doku Umarovin virallisen web-edustuston toimituskunta kokoontui läheisessä kosketuksessa Suomen ulkoministeriöön Finrosforumin tilaisuudessa Sofia-kulttuurikeskuksessa Helsingissä.


Kuva: terroristi Doku Umarovin edustajisto kokoontui Suomen UM:n suojeluksessa Sofia-kulttuurikeskuksessa Vuosaaressa. Hämmennystä lisää vielä Suomen ortodoksisen kirkon papin Ambrosiuksen antama siunaus konferenssille.


- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

RT blogi: It's time, my friend: it's time

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti