Statcounter

torstai 15. joulukuuta 2011

Toimittajat: Soittakaa Kerkko Paanaselle!

Venäjän ja Itä-Euroopan instituutin hyväksi selkärangattomien sanastospesialistina erityisesti ansioitunut Edvard Hämäläinen (Эдвард Хямяляйнен) on äskettäin kirjoittanut LiveJournalissa ”kirkkohiiri” –tunnuksella, että Finrosforumin nykyinen puheenjohtaja Kerkko Paananen olisi sittenkin haastatteluhaluinen, kun kysytään syrjinnän perusteita Finrosforumin vuosikonferenssin saapumiselle. Kirkkohiiren juttua on jo lainattu joissakin muissakin tarinoissa. Edvard Hämäläinen kertoo, että Kerkko Paananen puhuu loistavasti venäjää. Ilmeisesti Paananen puhuu nyt myös suomea, kun suomalaiset tiedustelevat tapahtumien kulkua ja perusteluja suomalaista mediaa varten.

Tähän saakka Kerkko Paananen on vaiennut. Minä itse yritin saada monta kertaa selvää, miksi hän ei päästä sisälle. Ensiksi astuin vain rakennukseen sisään, kertomatta vielä yhtään mitään sain vastaani Paanasen, joka lausui, että "sinulla ei ole tänne pääsyä". Olin rekisteröitynyt konferenssiin asianmukaisesti, mutta minulle ei annettu mitään perustetta syrjinnälle. Sen jälkeen yritin saada vastausta syrjinnälle ensin ilman videota ja kameraa, sen jälkeen videon kanssa. Tämän jälkeen minun tietämykseni mukaan ainakin kaksi henkilöä on soittanut Kerkko Paanaselle, jotta he voisivat kirjoittaa tapahtuneen johdosta, mutta Kerkko on aina sulkenut puhelimen vastaamatta mitään. Mutta nyt Kerkko on muuttunut! (minulta saa Kerkko Paanasen puhelinnumeron, sillä hän on nyt vihdoin avautunut muutaman päivän hiljaisuuden jälkeen).

Kysykää Kerkko Paanaselta, Finrosforumin puheenjohtajalta:
* Hyväksyykö hän järjestönsä jäsenen Mikael Storsjön toimen väkivaltaisesti vieden Juha Molarin kameran?
* Onko syrjintä ja pahoinpitely Finrosforumin linjan mukaista?
* Miksi Finrosforum ei sananvapausjärjestönä halunnut päästää Molaria paikalle, vaikka Molari edustaa Russia Todayta ja Pravdaa, minkä Finrosforum hyvin tietää? [[Molari ei luonnollisestikaan saa sellaista korkeaa palkkaa, että voisi tulla hyväksytyksi suomalaisten toimittajien järjestöön, mutta tilaisuushan oli avoin kaikille]]
* Miksi suomalaiset mediat ja yksityishenkilöt päästettiin paikalle avoimeen tilaisuuteen, mutta venäläisiä ei? Boikotoiko Finrosforum venäläisiä tiedotusvälineitä?


Finrosforumin tilaisuus oli yleisölle avoin. Konferenssissa olivat myös läsnä ennakkotietojen valossa Suomen ulkoministeriötä palveleva ulkoministeri Tuomiojan erityisavustaja Tarja Kantola ja kehitysyhteistyöministeri Heidi Hautala Finrosforumin entisinä puheenjohtajina ja varapuheenjohtajina.

Venäjän valtiollisen televisiokanavan Russia Todayn - ilmeisesti maailman suurimman televisiokanavan - kolumnistia ("regular RT contributor") ei päästetty sisälle yleisölle avoimeen tilaisuuteen, jossa käsiteltiin Venäjän korruptiota, sananvapaus- ja ihmisoikeusongelmia. Ensimmäinen esitelmöitsijä olisi ollut nimenomaisesti ministeri Heidi Hautala. Näin Vuosaaressa Sofia-kulttuurikeskuksessa 11.12.2011.

Kuvassa Kerkko Paananen, Finrosforumin tiedottaja, joka kielsi pääsyn ennen kuin kukaan sanoi mitään tai edes esittelin omaa nimeäni tai mitään. Hämmästyttävää, että hän tunnisti minut. Kerkko sanoi jo heti minun käveltyäni eteisaulaan: ”Sinulla ei ole pääsyä tänne”. Tulin vasta ulko-ovesta sisälle. Niin avaan videon ja nyt tiedustelen, miksi en siis pääse. En saa vastausta syrjinnän perusteesta.Ja tässä tiedustelen kolmatta kertaa perustelua syrjinnälle, Kerkko vaikenee järjestön puheenjohtajana, mutta järjestön hallituksen jäsen Mikael Storsjö tulee ensin uhkaavan lähelle nenätuntumaan ja sen jälkeen turvautuu väkivaltaan, kuten videosta näkyy.
- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

RT blogi: It's time, my friend: it's time

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti