Statcounter

keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Al Qaidaa ihailevat suljetut web-sivustot välittävät murhanhimoisia kuvauksia muutamista suomalaisnimistä

Keväällä 2010 Abdullah Tammi soitti Mikael Storsjölle. Ymmärtääkseni keskustelu meni sen suuntaisesti, että Mikael ilmoitti liikkuvansa niin korkeammissa piireissä ettei Abdullahista tai tämän surkeista kumppaneista juuri välitä. Kunpa se olisi ollut totta myös käytännössä.

En voi kiistää sitä, että olemme Abdullahin kanssa pelkkiä mielipiteemme ilmaisevia Suomen kansalaisia, "pieniä ihmisiä". Meillä ei ole mitään omaa sanaa vahvempaa voimana ja turvaverkkona, paitsi molemmat uskomme, että Jumala on meidän kanssamme. Hänessä on sitten voimaa ja turvaa sitäkin enemmän! Ei ole kuitenkaan järeää poliittista tukijaa. Tilanne on hyvin erilainen, kun mietimme Kavkaz Centerin roolia viestinnässä. Heillä ei ole Jumalaa tukena, mutta kylläkin pirulliset viestintäkanavat.

Kavkaz Center toimii Kaukasian emiirikunnan informatiivisanalyyttisenä keskuksena. Viime aikojen sisäisten erimielisyyksien ja Kavkaz Centerin osaamattomuuden vuoksi sekä muiden seikkojen vuoksi on tullut kuitenkin julki myös tietoja, joiden mukaan Doku Umarov ja Kaukasian emiirikunta olisi antanut potkut emiirikunnan pääideologille ja koko Kavkaz Centerille. Joka tapauksessa Kavkaz Centerin toimijat ovat sekoittuneet vuosien aikana erilaisiin enemmän ja vähemmän vakaviin rikoksiin eri puolilla maailmaa, tunnetuimmat ovat tappolistat ja rahan välitys terroristeille. Uusimman tämän päivän "uutisen" mukaan Kavkaz Center tietää kertoa minusta kuvan kanssa sellaisen valheen, että olisin muka suunnitellut ampuvani Movladi Udugovin - Kaukasian emiirikunnan ideologisen isän ja Kaukasian emiirikunnan informatiivisanalyyttisen keskuksen päällikön (en laita linkkiä sivustolle, koska en halua, että siellä vieraillaan). Tuollaisen valheen välittäminen ikään kuin uutisena oikeasti murhatekoja tekeville terroristeille on asiatonta ja törkeää! Tässä kuvassa pieni katkelma Kavkaz Centerin eräästä toisesta valheellisesta pirullisesta jutusta minua vastaan, tällä kertaa juttu oli turkinkielinen.

Yksittäisen tavallisen suomalaisen kannalta huolestuttavaa on, että terrorijärjestön virallinen viestintäkeskus voi saattaa oikeaan hengenvaaraan yksittäisen ihmisen, kun tätä ihmistä leimataan sivustolla. Kyse ei ole tällöin suomalaisten omasta tajunnasta, vaan tuon sivuston käyttäjistä, joita voi kutsua myös joissakin tapauksissa uhreiksi. Kaukasian emiirikunnan verinen jälki on myös jo liian ruma. Surullisena luin tänään sähköpostiviestiä, jossa suomalainen muslimimies – ankara Kavkaz Centerin käyttäjä (oikeastaan Kavkaz-narkkari) – piti aivan oikeana Moskovan metroasemilla tapahtuneita terrori-iskuja, koska hänen mukaansa Allah antaa ihmisen kuolla juuri oikeaan aikaan ja nuo ihmiset olivat valinneet Venäjän nykyisen poliittisen johdon.

Minua huolestuttaa myös se, että Kavkaz Centerin valheelliset uutiset minusta ja ystävistäni leviävät ympäri maailmaa ikään kuin uutistoimiston tietoina, koska Kavkaz Centerin väki osaa käyttää hyödyksi uutistensa tiedottamista muulle medialle. Olen saanut lukea ikäviä valhejuttuja minusta eri puolilta maailmaa. Kaikki viestintä ei ole myöskään täysin julkista.Eräs ei-julkinen blogi kulkee nimellä ”Date with Destiny”. Tämän blogin sisältöä olen seurannut pitemmän aikaa, vaikka se on suljettu blogi, mutta välimuistin ja muiden pikkukeinojen avulla olen lukenut nuo jutut suljetusta blogista. Sinne kootaan uutisia terrorismista. Erityisesti olen kiinnittänyt huomiota vahvaan linkitykseen Al-Qaidan (Al-Qaeda) hyväksi tapahtuviin uutisiin. Kyse ei ole siis Osama bin Ladenin toimintaa kritisoivasta tahosta, vaan arvostavasta. Tässä edellä on kopioitu vain sirpaleita kahdesta tekstistä, joissa on kuvailtu nimeltä mainittuja suomalaisia, mutta tekstien kokonaismäärä on suurempi.


Toinen samalla tavalla suljetuksi blogiksi muuttunut on Al-Tawbah, joka tarkoittaa suomeksi ”katumusta” (kääntymystä), blogin tunnuslauseen mukaan ”Allah rakastaa niitä, jotka katuvat ja puhdistavat itsensä” [Surah Al-Baqarah: 222]. Kiistämättä katumuksen ja puhdistuksen tärkeyttä, itse tekstit antavat merkityksen, jonka mukaan verenvuodatuksen avulla ilmaistaan aito katumus ja toimitetaan puhdistautuminen saastaisista. Tämä blogi on linkittynyt edellisen ”Date with Destiny” –blogin kanssa, mutta molemmat ovat suljettuja blogia ulkopuolisilta. Ei ole uskottavaa sivuston profiilin ja aineiston perusteella, että nämä blogit olisivat mitenkään suomalaisten perustamia tai toimittamia; pikemmin aineisto viittaa Etelä-Aasiaan ja Lähi-itään. Tämä sivusto käyttää jossakin määrin Kavkaz Centerin aineistoa ja kertoo erityisen runsaasti ”emiirikunnan” (militantti fantasiakäsite) näkökulmasta Afganistanin (ja joskus myös Kaukasian) asioista. Taleban ja Al-Qaida ovat luonnollisesti Afganistanin sankarit sivustolla, koska he taistelevat USA:ta vastaan. Tällä tavalla myös Tshetshenian separatistit ja Al-Qaida yhdistyvät toisiinsa. ”Puhdistautuminen” tulee määriteltyä jokaisen artikkelin lopussa moitteena Hamasia vastaan, toisin kuin aiemmin luin huolimattomasti ikään kuin sivusto puhuisi Hamasin puolesta. Sivuston mukaan Hamas ei toimi oikean Islamin mukaan, vaan noudattaa brutaalia viidakon uskontoa. Jihad ja laupeuden teot (avustusten kerääminen) liittyvät sivustolla annettujen linkkien avulla kiinteästi toisiinsa.

Tämä lopetus on jokaiselle Al-Tawbah -sivuston kirjoitukselle:
BISMILLAHI AR-RAHMANI AR-RAHIM
Missä uskonto sanoo, että saat rikkoa rikollisten luut? Tämä ihminen on syytetty kokaiinin käytöstä, vaikka hänen todellinen rikoksensa on toisaalla: juhlinta Hamasin ex-sisäministerin tappamisesta, kun tämä sisäministeri tapettiin sodan viimeisenä päivänä taistelussa Gazaa vastaan.
Mikä tahansa olikin hänen rikoksensa, oliko se todella jotenkin yhteydessä kokaiiniin vai oliko se yhteydessä tuon kaverin kuoleman juhlintaan. Kuka tahansa kertokoon minulle: missä kohdassa islamissa sanotaan syyllisen luiden murtaminen (molemmat jalat lyötiin rikki).
Voisitteko kuvitella ehkä ainoastaan, jos hän oli tappaja? Mitä Islam sanoo hänestä? Islam sanoo, että katkaise hänen päänsä armollisesti. Joten mistä uskonnosta Hamas nostaa tuomionsa? Tuomio on peräisin viidakon uskonnosta.
Em. sanoja seuraa raaka video luiden katkaisemisesta.

Sivusto on hyvin kielteinen Yhdysvaltoja vastaan, mutta myös Venäjä koetaan viholliseksi. Hamasin kanssa ei ole hyvät välit, mutta sitä vastoin Emiirikuntaa ja Al-Qaidaa ei sanallakaan koskaan moitita missään tekstissä. Esimerkiksi sivustolla on kuvia siitä, miten amerikkalaisia sotilaita voi kiduttaa. Sitä vastoin Hamasin tekemät teot eivät saa kiitosta. Hezbollah (Hizbollah; "Jumalan puolue"), islamistinen puolisotilaallinen Shi'a-puolue (šiia) saa sitä vastoin kannatusta, ainakin linkitysten tähden ja vihamielisyydestä Hamasiin. Olen samaa mieltä Egyptin, Israelin ja Yhdysvaltojen kanssa, että Hizbollah on terroristiryhmä. Hizbollah vaatii Israelin tuhoutumista. Julkisesti Hizbollahin johtajat ovat kiistäneet yhteydet Al-Qaidaan ja Al-Qaidan johtajat ovat lausuneet Hizbollahin "luopioiksi", mutta Yhdysvaltojen tiedusteluviranomaiset ovat spekuloineet matalamman tason yhteyksistä Afganistanista Libanoniin paenneiden terroristien tähden. Yhteinen viha Israelia ja Yhdysvaltoja vastaan yhdistää joissakin asioissa näitä terroristiryhmiä, vaikka uskonopissa onkin erilaisuuksia (Blanford, Nicholas (2006-07-28). "Israeli strikes may boost Hizbullah base". Christian Science Monitor).

Miten tämä liittyy Suomeen ja suomalaisiin?

Ainakin muutama vuosi sitten - ehkä pari vuotta sitten - Libanonin hyväksi Suomessa tehtiin isoja ostoksia sotilaallisia tarkoituksia varten, mutta ilmeisemmin Hizbullahin hyväksi suunnitellut ostot - monien välikäsien kautta - eivät sillä kertaa onnistuneet suomalaisen osapuolen rehellisyyden johdosta. Täällä liikkuu monaista väkeä. Ehkä kauppamiehet ovat pelkästään rahan asialla, mutta kuka sanoo, ettei muutakin väkeä liikkuisi lintukodissamme.

Sitä itsekin ihmettelen, miten ”Date with Destinyt” ja ”Al-Tawbah” liittyisivät suomalaisiin antifasisteihin, meidän valokuviimme, henkilötietojemme esittelyyn, perhekuvauksiimme, mutta ainut yhdistävä linkki näyttää olevan Kavkaz Centerin tiedostus, jonka kautta ”uutisia” välitetään myös näille hulluille tyypeille, joille ei pitäisi kuulua mitenkään suomalaisten miesten perhe-elämä (vaimon nimi, lasten nimet ym), ystävyyssuhteet, koulutuskokemukset, ammatti, nimet ja valokuvat sekä kaikki muu, jota sivusto esittelee.

Sananvapauden nimissä brutaalin vapautensa saanut Kavkaz Center saattaa valheviestien välittämisellä ihmisiä vaarallisiin yhteyksiin, koska edellä kuvatut viestien käyttäjät ja levittäjät ovat etääntyneet suomalaisesta kansalaisyhteiskunnasta. He eivät edes tiedä, mitä ovat eurooppalainen demokratia, sananvapaus, ilmaisuvapaus ja kansalaisyhteiskunta. Muistettakoon, että vietän merkittävän osan vapaa-ajastani Suomen rajojen ulkopuolella. Tällä tavalla Kavkaz Center levittää monilla kansainvälisillä kielillä uhkaa, joka voi koskea suomalaista myös muualla maailmalla kuin lähipiirissä Suomessa. Kuka tietää, milloin ja millainen hullu on lukenut Kavkaz Centerin välityksellä levinneet jutut uskoen, että puhdistautuminen vaatii näiden pahojen koirien ja luopioiden verenvuodatusta kirjaimellisesti?

Nämä tiedot ovat olleet minulla hyvin jo huhtikuusta 2010, joten en ole tänään tullut asian johdosta "hysteeriseksi". Asioiden yhteyksien parempaa ymmärtämistä varten lienee kuitenkin hiukan aiheellisesti avata tietämystä yhteyksistä, joista ei Suomessa paljon puhuta.
- - - -

Blogissani ei ole enää kommentointimahdollisuutta. Jos haluat käydä keskustelua kanssani, löydät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni blogin esittelyn yhteydestä. Keskustelua voi käydä myös kanssani facebookin välityksellä

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)