Statcounter

sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Kerkko Paananen touhuaa Tšetšenian virallisia edustajia vastaan

Kavkaz Centerin aineiston suomalainen näkökulma on tullut kiistämättömäksi maaliskuun 2010 jälkeen. Luonnollisesti Mikael Storsjön rooli korostuu IT-alan ihmisenä – ja muistakin syistä. Kaikkea huomiota ei pitäisi kuitenkaan kohdistaa yhteen mieheen. SAFKA-T on tuonut jo aiemmin esille Finrosforumin kiinnostavat yhteydet Kaukasian separatisteihin: tällöin esillä on ollut seuran sihteeri Storsjö, varapuheenjohtaja Jukka Mallinen ja puheenjohtaja Heidi Hautala. Kullakin on erilainen rooli, mutta hyvin samansuuntainen eetos. Toistaiseksi ei ole koko aineistoa tuotu julki. Kukin Finrosforumin jäsen ansaitsee kyseenalaisen kunnian tulla arvioiduksi Kaukasin separatismin tukemisen näkökulmasta. Suomalais-venäläisen Finrosforumin tiedottaja Kerkko Paananen (Керкко Паананен) on jäänyt tarpeettoman vähälle huomiolle, vaikka hän on itse yrittänyt tehdä itseään näkyväksi mauttomilla videotouhuillaan. Esimerkiksi sain osakseni pilkkaa, kun rukoilin Pyhää Jumalaa, että terroristien tukitoiminta loppuisi.

Äskettäin on tullut ilmi, että mainittu Kerkko Paananen levittää videota, jonka eräät henkilöt ovat nimenneet terminaattori-Molarin tappovideoksi. Tämä tietysti tapahtuu vahingoittamistarkoituksessa, koska Kerkon hyvässä tiedossa on, että olen itse poistanut videon julkisesta levityksestä jo ennen sen suurta julkisuutta. Vihamielisen henkilön lataama video on saanut sitten erilaisen merkityksen. Kerkko tietää asian luoteen hyvin, koska ip-osoitteiden perusteella hän on varsin säännöllinen vieras blogissani. Tässä Kerkko levittää videota, jonka levittämisen olen nimenomaisesti kieltänyt. Kerkko toimii siis vastoin tekijän oikeutta: http://kerkko.fi/tag/kavkazcenter. Kerkko on liittänyt samaisen videon myös russofobian keskuspaikan Finrosforumin sivustolle: http://posterous.com/explore/tag/kavkazcenter. Olen hengellisesti katsottuna sitä mieltä, että joku paha piru riivaa noita ihmisiä, kun he julkaisevat aineistoa vastoin meikäläisen tahtoa vahingoittamistarkoituksessa. Esirukouksia pitänee jatkaa?

Kerkko Paananen oli yksi niistä neljästä vihamielisestä toimittajasta, jotka laativat vetoomuksen ”Diktatuurin kärpäsen”. Siinä vetoomuksessa hän vaati sanan- ja ilmaisuvapauden poistamista Suomen antifasisteilta – monia meistä nimeltä mainiten. Kyseinen vetoomus julkaistiin luonnollisesti myös suomalaisen toimituksellisen panoksen tähden Kavkaz Centerin sivulla. En laita kuitenkaan linkkiä tuolle terroristisivustolle.

Finrosforumin tapahtumissa Kerkko Paananen on esitelty Finrosforumin tiedottajana, joka työskentelee informaatioanalyytikkona Esmerk Oy –firmassa. Tuossa työssään hän edustaa myös Viestintäliittoa. Hän on verkostoitunut monella tavalla mediassa tapahtuvaan vaikuttamiseen, mm. Sanoma-mediatalon edustajana. Tiedotustoimittaja Paananen nimettiin 12.12.2007 Esmerkin informaatikoksi business intelligence service –ryhmään. Kyseinen firma seuraa ammattimaisesti nimenomaisesti uutisia, tiivistää uutiset ja kääntää ne vieraille kielille (erityisesti suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi).

Kerkko Paananen on ollut myös fanaattinen Venäjää vastaan esitettävien protestien järjestäjänä. 31.5.2010 hän oli mukana järjestämässä Amnesty Internationalin Suomen osaston kanssa ”Strategia 31” protestia Helsingissä Venäjän suurlähetystön edessä. Kerkko Paananen antoi tällöin lausuntoja terrorismista, jolla hän tarkoitti ”valtioterrorismia”: http://www.eng.kavkaz-uzel.ru/articles/13567/

Radio Svabodan haastattelussa 8.8.2007 Kerkko Paananen ilmaisi tuohtumuksensa, kun Tšetšenian valtion edustaja katsoi, että yhtye «Жовхар» (Zhovhar) ei ole mikään oikea taitelijaryhmä. Tämä ryhmä – 11 aikuista ja 7 lasta – pyysivät Suomesta turvapaikkaa. Ryhmän johtajana oli Saraliev Bislan (Саралиев Бислан). Kerkko Paananen esiintyi tuon tapauksen yhteydessä ”ihmioikeusaktivistina”.

Keväällä 2009 Paananen jälleen järisi, kun Tšetšenian viralliset edustajat kävivät tapaamassa Suomessa viranomaisia. Paanasen mukaan Ramzan Kadyrovin hallitus halusi vain selvittää Suomeen tulleiden tšetšeenien henkilöllisyydet ja asuinpaikan. Kerkon spekulaatio osoittaa sekin välillisesti, että näillä Suomessa oleilevilla tulijoilla on hämäriä yhteyksiä separatismiin. Muuten asiassa ei pitäisi olla mitään pelättävää. 11.5.2009 Paananen moittii, että Euroopan Neuvosto ja Suomi ovat mukana tuossa ”julmassa näytelmässä”, kun ottaa vastaan Tšetšenian ihmisoikeusvaltuutetun toimiston johtajan Umar Dzhumalijevin. Paananen koki kiihkossaan, että tuo oli absurdia teatteria. Paananen ei maininnut sanallakaan separatistien ja erilaisten terroristiryhmien (ml. Kaukasian emiirikunta) kannattajia moittivasti, mutta antoi kielellisen kykynsä päästä valloilleen kuvatessaan valtiollisia virallisia suhteita:
Suomen kansalaisena häpeän, että maamme ottaa delegaation vastaan. Parkkimaksunsa laiminlyöneeltä Venäjän kansalaiselta evätään viisumi Suomeen, mutta murhiin, raiskauksiin ja kidutukseen syyllistyneen hallinnon edustajille Suomi ojentaa auttavan kätensä. Tämän rikollisjoukkion läsnäolo Suomen maaperällä, vieläpä kansanedustuslaitoksemme istuntosalissa, likaa maineemme demokratiaa ja ihmisoikeuksia kunnioittavana maana. Kadyrovin hallinnon edustajien paikka on oikeusistuimessa”.

20.5.2009 oli pieni kiivas ryhmä lausunut protestin Tšetšeniam virallisen valtuuskunnan saapumiselle Suomeen: http://hroniki.info/?page=news&id=2823 ja http://www.chechenpress.org/events/2009/05/16/2f.shtml. Mukana olivat allekirjoittajina Anu Harju (Ану Харью, Suomen Rauhanpuolustajien järjestösihteeri), Kerkko Paananen, Teemu Matinpuro (Тээму Матинпуро, Rauhanpuolustajien toiminnanjohtaja) ja Oksana Chelysheva (Оксана Челышева, Tshetshenia –seuran aktivisti, Toinen Venäjä-ryhmittymän kiivailija). Pidän hyvin kiinnostavana Oksanan mahdollista osuutta satunnaisesti Kavkaz Centerin venäjänkielisten tekstien avustamiseen suomalaisessa toimitustiimissä. Tuota kysymystä käsitellään myöhemmin seikkaperäisemmin.

Kerkko Paananen seurasi Ville Ropposta Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan ”sukukansavaliokunnan” lehden ”Alkukoti” päätoimittajaksi jo vuosia sitten. Tiettävästi Paanasella ja Ropposella on ollut ongelmia tai ainakin vakavia haasteita separatistiseksi tulkitusta intoilusta sukulaiskansojen parissa Venäjällä.


- - - -

Blogissani ei ole enää kommentointimahdollisuutta. Jos haluat käydä keskustelua kanssani, löydät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni blogin esittelyn yhteydestä. Keskustelua voi käydä myös kanssani facebookin välityksellä

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)