Statcounter

perjantai 24. syyskuuta 2010

Espoon hiippakunnan tuomiokapituli menetteli aivan oikein

Tänään Kari Ventä soitti minulle ja kysyi, olenko saanut sähköpostia. En ollut vielä lukenut sähköpostia, koska en ole aina internetissä. Ventä kertoi ennen lehdistötiedotteen julkistamista, että Espoon tuomiokapituli on päättänyt saattaa poliisin tutkittavaksi kantelijoiden väitteet, joiden mukaan olisin syyllistynyt rikoksiin (ks. oma vastaukseni kanteluihin, jotka ovat tiedossani). Kiinnitän huomiota lehdistötiedotteen älykkääseen muotoiluun, jossa tuomiokapituli ei väitä mitään, vaan pyytää selvitystä väitteiden johdosta.


Kerroin puhelimessa, että pidän ratkaisua täysin oikeana. Itse asiassa pidin erittäin viisaana ratkaisuna ja tunsin sen vuoksi paljon mielihyvää. Poliisilla on toimintakykyä ja kokemusta mainittujen asioiden selvittämiseksi. Myös kirkon oma sisäinen tutkimus voisi herättää epäluuloa, tulipa tulos puoleen tai toiseen. Siksi on aivan viisas ratkaisu, että ulkopuolinen instituutio poliisi tutkii asian epäselvyyksien välttämiseksi. Ratkaisu on myös tuomiokapitulille tukeva selkänoja sitäkin mahdotonta vaihtoehtoa vastaan, että meikäläinen ylenmääräisen lempeä ja alistuva kirkkoherra protestoisi syntyvää ratkaisua vastaan.

Kävin vain vähän ennen kyseistä Ventän puhelinsoittoa Malmin poliisilla, jonne jätin rikosilmoituksen laittomasta uhkauksesta minua vastaan, jonka sain eilen sähköpostissa. Liitin myös rikosilmoitukseen nettitiedot ko. sähköpostin liikenteestä Puolan kautta minulle. Ymmärrän, ettei poliisi voi toimia kovin tehokkaasti asiassa, mutta se on kuitenkin hyvä dokumentoida. Ehkä toisenlaiset toimenpiteet ovat asian muuta seuraamista varten tärkeämmät.

Yritän tasapainoilla kahden välillä: haluan säilyttää demokraattisen yhteiskunnan ilmaisuvapauden, mutta haluan myös kansainvälisesti tunnettujen terroristien äänenkannattajien ja näiden hyväksi erilaisten toimintaa tukevien instrumenttien sulkemista Suomessa. Edellisestä menettelystä joudun maksamaan liian kallista hintaa, koska uhanalaiseksi joutuminen ei ole mielihaluni. Niin keskustelin myös poliisin kanssa. Matalampi profiili voi näyttää ainakin väliaikaisesti riemuvoitolta terroristeille, jotka jatkavat pelon avulla äänekästä toimintaansa, mutta saavat vastustajansa hiljaisiksi. Huhtikuun 2010 alusta alkaen olen esittänyt vaatimuksen, että Kavkaz Center poistaa valheellisen tekstin (tekstit) minusta. Noiden tekstien mukaan olisin kgb-agentti, joka toimisi pariisilaisen kgb-upseerin Tatjana Massin ja Venäjän suurlähetystön alaisuudessa toteuttaen suunnitelmaa, jonka mukaan Mikael Storsjö tulisi surmata. Mielestäni tuollaisen viestinnän välittäminen ei ole vain loukkaavaa, vaan myös asettaa minut ja ystäväni hengenvaaralliseen maineeseen tiettyjen terroristihenkisten kiihkoilijoiden tähden. Sitä paitsi Tatjana Mass on loistava uskovainen toimittaja, ei mikään upseeri. Myös Venäjän suurlähetystö Helsingissä ei ole mikään terroristiorganisaatio, vaan Venäjän Federaation valtiollinen elin, joka toimii tunnollisesti lakien ja asetusten mukaisesti edistäen maittemme hyviä suhteita. Jos olisin saanut huhtikuussa 2010 poistettua leimaavat tekstit terroristihenkiseltä sivustolta, silloin en olisi ”ymmärtänyt” kamppailla asian kanssa näin korkealla profiililla. Kaiken lisäksi Kavkaz Centerin nuo hirvittävät terroristihenkiset tekstit ovat levinneet Hizbollahia ja Al Qaidaa ihannoiville suljetuille sivustoille Lähi-idässä. Tänään olemme siis tilanteessa, jossa en tiedä toimintastrategiaa tai –taktiikkaa tulevaisuutta varten kamppailussani rauhallisemman väkivallattoman maailman puolesta, jossa ei olisi Kaukasian emiirikunta-, Al Qaida- tai Hizbollah- kaltaisia terroristijärjestöjä tai vastaavia.

Tuhotkaa Iltalehti!

Iltalehti on käsittämätön epärehellisyydessään. Siinä kirjoitetaan ikään kuin olisin "katunut" jotakin tappovideota, jonka olisin sanonut toimittajia vastaan. Iltalehti kirjoittaa ikään kuin Kavkaz Center oli uhrien puolella sananvapauden nimissä. Jälleen Iltalehti kirjoittaa ikään kuin olisin suunnitellut "tappamista".

En ole puhunut mistään "katumuksesta", vaan puhelinsoiton tähden epäonnistuneen videon korjaamisesta sellaiseksi, ettei se herättäisi kuulijoissa väärinymmärystä. Poistin epäonnistuneen videon jo muutaman tunnin kuluttua blogistani joka oli tuona aikana suljettu eikä Youtuben video ollut koskaan avoimesti ideksoituva. Sitä vastoin Mikael Storsjö latasi poistamani videon YouTubeen avoimeksi videoksi, nimesi sen uudestaan ja alkoi tehokkaan levityksen.

Haluan Iltalehden toimittajan tuhoa siinä samassa merkityksessä kuin mainitussa videossa lausuin. Ilmestyskirjan 19 luku ja Jesajan kirjan 11 luku kuvaavat, kuinka Jumala sanallaan tuhoaa vastustajat. Tuossa ja vain tuossa merkityksessä olen sanonut tuhoamisen puolesta, en koskaan "tappamisen" puolesta, vaikka Iltalehti taas upottaa sanat suuhuni. Tuhotkaa Iltalehti: Älkää ostako ikinä Iltalehteä, Iltasanomat ovat aina huomattavasti vastuullisempi iltapäivälehtenä!

Tuhotkaa Iltalehden toimittajat pilkkanaurulla ja halveksunnalla sekä kaikenlaisella sananvapauden mukaisella kritiikillä! Jos jotakin "tappamista" olisin edes ajatellut, en olisi julkaissut videota ylipäätänsä enkä olisi puhunut suomeksi, vaan olisin mennyt asiansa osaavien ihmisten luo ja puhunut vierailla kielillä (esim. venäjäksi). Sanan miekalla tuhoaminen raamatullisen retoriikan mukaisesti oli sitä vastoin tarkoitusperäni ja juuri siksi julkaisin videoni suomeksi, vaikka toki poistin epäonnistuneen lataukseni. Muut levittävät sitä minun puolestani. Tuhotkaa nuo tyhmät toimittajat myös Iltalehdessä, ei enää vain Kavkaz Centerillä: älkää ostako enää Iltalehteä!


- - - -

Blogissani ei ole enää kommentointimahdollisuutta. Jos haluat käydä keskustelua kanssani, löydät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni blogin esittelyn yhteydestä. Keskustelua voi käydä myös kanssani facebookin välityksellä

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)