Statcounter

maanantai 20. syyskuuta 2010

Sen jälkeen kun luulin jo nähneeni Movladi Udugovin Helsingissä

Nämä mietteet syntyivät sen jälkeen, kun luulin jo valokuvanneeni Movladi Udugovin (Мовлади Саидарбиевич Удугов) Helsingissä, mutta tietysti ymmärsin, että eihän se niin ole, vaikka ystävien ja tovereiden kanssa olemme miettineet kovasti, missä Udugov olisi jos hän ei ole Suomessa. Ehkä Turkissa, ehkä Georgiassa?

Herra, maailmamme on täynnä vääryyttä ja väkivaltaa.
Kuulemme siitä aina joskus – eikä ole hyvä puhua pahasta liian usein,
ei ole hyvä tulla tiedostavaksi ja osallistuvaksi ihmiseksi,
olisimme kuitenkin kuin elefantteja posliinikaupassa.
Usein olen alkanut estää vääryyttä,
vaikka olisin voinut tyytyä luottamukseen, että viranomainen hoitaa toki hommansa.
Usein olen jopa itse tuntenut vastuullisuutta,
kun olisin voinut vain antaa asioiden mennä.
Usein olen puhunut,
kun olisin voinut vain vaieta.
Usein olen alkanut toimia,
kun olisi pitänyt vain lempeästi hymähdellä.
Armahda ja auta minua.
Älä katso innokkuuttani,
antaumuksellisuuttani ja aktiivisuuttani.
Anna anteeksi
- ja opeta minut vetäytymään hiljaiseksi ja näkymättömäksi.


Movladi Udugov on Venäjällä epäiltynä rikoslain 279. pykälän rikkomisesta. Vuonna 1999 hän perusti Kavkaz Centerin, jonka kanssa minulla on ollut vähäisiä ongelmia. Udogovia pidetään Kaukasian emiirikunnan tärkeimpänä ideologina. Hänellä on tärkeä rooli myös tuon terrorismia tukevan web-sivuston sisällöstä. Jos Storsjö tarjoaa vain IT-arkkitehtuurin, niin tämä mies on tuottanut ja ilmeisemmin jossakin määrin yhä tuottaa ideologisen aineiston ja on täten varsinainen ”toimitus” (propagandisti).

En toki jaksa uskoa, että Udugov ja hänen tshetsheenikaverit olisivat kirjoittaneet toistakymmentä juttua muutamasta pienestä suomalaismiehestä ko. web-sivustolle, vaan niiltä osin suomalaisyhteistyö on ollut ilmeistä. Kun tshetsheenimiehet hyökkäsivät mielenosoituksellisesti minua ja Abdullah Tammea vastaan, luulin siinä järkytyksessä ja sen jälkeen syntyneessä hallusinaatiossani separatistien komentorakenteen paljastaneen, että Suomesta käsin Kavkaz Centerin koko toimituskunta toimisi todellisuudessa. Mutta olisi pitänyt vaieta eikä puhua.

Tällä hetkellä Movladi Udugov on 48 vuotta vanha (syntynyt 9.2.1962). Näin siis tämän ikäisen miehen, jolla oli selvästi arvokas asema verrattuna niihin tshetsheenipelleihin, jotka pomppivat kamerani edessä viime viikolla. Kyseinen mies vältti jopa parhaansa mukaan kameraa, käänsi aina kasvot pois valokuvasta. Luulin jo, että tästä mainitusta syystä miehen kaverit yrittivät sittemmin voimakeinoin ottaa kamerani pois minulta. Mutta tajusin lopulta äskettäin, että he eivät tykänneet kamerastani, koska siinä oli niin monta kuvaa kukista, pensaista ja luonnosta.


Tässä kuvassa on siis ihan oikea Movladi Udugov (Мовлади Саидарбиевич Удугов)jostakin vanhasta lehtijutusta:


Sitten menin innoissani nettiin googleen ja yandexiin, etsin kaikki kuvat mainitusta miehestä ja hänen kaksoisolennoistaan. Näin oikean Movladi Udugovin ja myös hänen velipuolensa Musa Temishevin (Муса Темишев) valokuvat.

Totta kai kuvissa oli ensimmäisellä silmäyksellä samankaltaisuuksia valokuvani miehen kanssa, mutta sitten paljastui tärkeitä yksityiskohtia. Pääsin lopulta takaisin innostuneisuuden hurmasta tavalliseen todellisuuteen. Uusissa sanomalehtikuvissakin oli selvästikin 10 vuotta nuoremman miehen kuvia, kuvat olivat noin vuosilta 2000 uusissakin lehtijutuissa. Niin pääsääntöisesti, vain pari poikkeusta löytyi jo vähän pyöreämpi kasvoisesta miehestä, jonka hius- ja partamuotikin olivat muuttuneet. Joka tapauksessa julkisuudessa tunnetuissa kuvissa hiukset ja parta olivat pitemmät kuin miehessä, jota luulin intomielisyydessä Kaukasian emiirikunnan informatiivisanalyyttisen palvelun johtajaksi.

Usein Movladi piti karvahattua päässä, mutta en todellakaan nähnyt miestä karvahattu päässä Helsingin keskustassa. Mietin sitäkin, kenelle hän hukkasi tuon karvahattunsa ja missä vaiheessa. Kasvojen piirteet olivat nyt myös jotenkin vanhemmat ja pyöreämmät. Hänellä ei ollut myöskään militanttiasua. Parran ja hiukset saa kovasti erilaiseksi tarvittaessa, mutta lehtikuvien mies näyttää 5 cm pitemmältä kuin valokuvani mies, jolla nenäkin oli leveämpi kuin Movladilla. Niin oli paras tajuta, että innokkuuteni oli mennyt liialliseksi. Sitä paitsi muutaman lehtijutun mukaan mies piileskelisi jossain arabimaassa, joten hän on ilmeisemmin varsin kaukana Kavkaz Centerin palvelimista. Internet-maailmassa ei tarvitse olla ihan vieressä. Jos hän olisikin Suomessa, niin Suojelupoliisi ja poliisi olisivat ilmeisemmin antaneet poliittisen linjamme mukaisesti hänelle jonkinlaisen ”suojelun” mahdollisia vieraan vallan vihaisia agentteja vastaan. Sitä paitsi mitä se minulle kuuluu, jos joku on täällä Suomessa: se on viranomaisten "business".

Loppujen lopuksi havaitsen uskovaisuuden vaarallisuuden, kun olen ottanut kirkollisen synnintunnustuksen liian intomielisesti elämänohjeekseni. Siinä ”oikeassa” synnintunnustuksessa lausutaan, että ”olemme antaneet vääryyden tapahtua, vaikka olisimme voineet estää sen. Usein olemme vaienneet, kun olisi pitänyt puhua. Usein olemme vain puhuneet, kun olisi pitänyt toimia”. Minusta tuntuu, että en tarvitse kehotusta puhua enemmän tai toimia innokkaammin, vaan päinvastoin!

Olen yrittänyt lopettaa nettikirjoittelun jo pitemmän aikaa, mutta en ole voinut. Jukka Mallinen kirjoitti ensin Suomen kuvalehdessä pahasti Antifasisteja vastaan, sitten Turun Sanomissa puhui rumasti Kaukasiasta ja lopulta Finrosforumin porukan kanssa kirjoitti ”kärpäsistä diktatuurin rauniolla” mainiten myös minut. Siinä minä sitten provosoiduin ja reagoin hänen itsensä ensin kirjoittamiin juttuihin. Sama on sanottava siitä, että en kyennyt lopettaa hyökkäystä Kavkaz Centeriä vastaan, vaan ärsyynnyin koko ajan enemmän, kun minusta kirjoitettiin niin valheellisesti ja rumasti siellä. En ole suinkaan pettynyt ”Suomen lakiin”, toisin kuin Iltalehti kirjoitti erheellisesti, mutta olen pettynyt viranomaisten haluttomuuteen toimia asiassa millään tavoin. Sellainen minä olen ollut: kun olen luvannut lopettaa kaiken poliittisen kirjoittamisen, on silti tullut tarve puolustaa oikeuksiani hyökkäyksiä vastaan, niin olen puhunut, vaikka olisi pitänyt vaieta. Olen jopa alkanut toimia äänekkäästi rukoillen paholaisen karkottamiseksi terrorismin viestinvälittäjistä (mainitsematta toki kenenkään ihmisen nimeä), vaikka olisi pitänyt vain lempeästi hymähdellä. Pirua ei saisi häiritä liikaa, jotta tämä ei tee vastaiskua. Yritän jälleen kerran ottaa opiksi tuosta kirkon virallisen synnintunnustuksen anti-versiosta – ja jään taas toistaiseksi hiljaiseksi, jättäen asiat Jumalan ja Viranomaisten haltuun. Eivät ne kuulu minulle.

Terroristiksi pyrkinyt mies lähetti tekstiviestin viime yönä

Mies, joka lähti aseineen Tshetsheniaan sotiakseen pari vuotta sitten, mutta saatiin kiinni Georgian rajalla ja käännytettiin takaisin Suomeen, lähetti yöllä 21.9.2010 kello 3:11 tämän tekstiviestin minulle (numerosta + 358 40 965 x x x x [koko numero on toki puhelimessani]):

Katso pari kuvaa (linkki Kavkaz Centeriin) ja ajattele, että olet sanojesi mukainen, etkä tekopyhä, kuten Tammi. Kuka on terroristi ja kuka puolustaa oikeutta? Ja olen pahoillani, jos sinua on varoitettu kuolemalla, kun pitäisi varoittaa pahemmalla kuin se, eli Tulella, jonka Luojasi on valmistanut epäuskoville, kuten Hän meitä on määrännyt Koraanissa varoittamaan kristittyjä, jotka ovat eksyneitä kauas rakkaamme Kristuksen opeista. Kannattaa lukea Koraania ja Raamattua ja pyytää paljon johdatusta ja välttää ihmisten puheita, etteivät he eksyttäisi sinua Jumalan tiestä”.

Vastaavia ja erilaisia tekstiviestejä, postia ja sähköpostiviestejä saan päivittäin. Tällä kertaa viesti oli mielenkiintoinen, koska juuri tämä mies lähti jo sotiakseen Kaukasiassa. Hänen kuntonsa tuskin olisi toki kestänyt oikeaa rähinää. Hän näki oikeaksi elämänmalliksi yksittäisen ihmisen liittymisen laittomiin terroristijoukkoihin, joita hän kutsuu viestissä oikeuden puolustajiksi. Näen tässä em. ihmisessä Kavkaz Centerin tiedotuksen aiheuttaman uhrin, joka on valmis omatoimisesti hirvittäviin tekoihin ikään kuin oikeuden puolustajana. Hän on saanut sellaisen vakaumuksen ja toimintamallin Kaukasian emiirikunnan rekrytointi-, rahoitus- ja viestintäverkoston ”Kavkaz Centerin” avulla. Sen vuoksi Kavkaz Center tulisi sulkea Suomessa RL 34a -luvun nojalla ja siitä vastaavat henkilöt saattaa tuomiolle.

Kavkaz Center näyttää kaatuvan - kiitos rauhaa rakastavien kristittyjen ja muslimien rukousten ja toteuttamamme eksorsismin - omaan riitaisuuteensa: joitakin aikoja sitten Doku Umarov on antanut käskyn Kaukasian emiraatin "ulkomaan edustuston" sulkemisesta. Tuo edustusto on mitä ilmeisimmin Bulevardi 2:ssa toimiva Informational-Analytical Service of the Caucasus Emirate eli Kavkaz Center. Valveutunut antifasistinen ystäväni välitti minulle tämän tiedon äskettäin. Siksi nostamme shampanjat (itse en käytä alkoholia), juhlimme voittoa, rukouksiimme on vastattu ja Kavkaz Centerin tuho häämöttää jo lähellämme edessämme: "That Umarov ordered the disbanding of the foreign representation office of the Imarat Kavkaz in his second video on 3 August also demonstrates disagreement among those fighting on the ground and those representing these networks abroad".

Ps.

se edellinen juttuni ei ollut vitsi, vaikka mikään viranomainen ei ole ottanut sanallisesti eikä kirjallisesti tai muutenkaan mitään yhteyttä minuun, joten virkaan liittyvät ”uhkat” ovat pikemmin nettikirjoittajien juoruja kuin reaalisesti koettua todellisuutta.
- - - -

Blogissani ei ole enää kommentointimahdollisuutta. Jos haluat käydä keskustelua kanssani, löydät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni blogin esittelyn yhteydestä. Keskustelua voi käydä myös kanssani facebookin välityksellä

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)