Statcounter

sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Doku Umarovin ja Al-Qaidan valtakamppailu tuo terrorismiuhkan myös Suomeen


Tässä eräs venäläinen kansalaisaktivistien terrorismin vastainen sivusto: http://www.yamartnah.net/
Al-Qaida uhkaa Euroopan turvallisuutta

Yhdysvaltojen antaman terrorismivarotuksen jälkeen on tullut suuren yleisön tietoon, että Al Qaidan terroristi-iskut uhkaavat Euroopan liikenteen solmupisteitä. Kirjoitin itsekin mainitusta asiasta 22.9.2010. Ranskan poliisin ja turvallisuuspalvelujen komentaja Frederic Pechenard antoi jo 22.9.2010 varoituksen ”vakavien todisteiden valossa”, että terroristihyökkäyksen vaara on tällä hetkellä kohonnut vakavasti Euroopan liikenteen solmukohdissa, mutta erityisesti Lontoossa, Amsterdamissa, Moskovassa, Berliinissä ja Roomassa. Pechenard viittasi Ranskan tiedustelupalvelun, Algerian tiedustelupalvelun DGDS, Algerian sotilastiedustelun, Marokon DST:n ja Yhdysvaltojen AFRICOM:in tietoihin, että Al Qaida oli lähettänyt useita Algerian jihadistisiksi itsemurhaterroristiksi koulutettua naista Eurooppaan brutaalien tekojen suorittamiseen. Pariisissa pelko kohdistuu Gare du Nord –asemalle. Al Qaida on saanut lisää taistelijoita arabimaiden taistelijoista, jotka ovat vetäytyneet Afganistanista ja Pakistanista.

Doku Umarovin ja komentaja Muhannadin valtataistelu

Samaan aikaan terrorismiuhkan lisääntymisen kanssa sattui kahden terroristikumppanin yhteentörmäys: kiinteät partnerit riitautuivat. ”Kaukasian emiirikunnan” Doku Umarov syytti Al-Qaidaan kuuluvan komentajan Muhannadin arabijoukkoa siitä, että al-Qaida pyrki syrjäyttää hänet valta-asemassa ja kylvää tuossa tarkoituksessa epäsopua Pohjois-Kaukasian terroristipiireissä. Terroristipäällikkö Umarovin mukaan tuo ”komentaja” Muhannad oli eripuran järjestäjä: ”Olen saanut näitä signaaleja myös dagestanilaisilta”.

Lisäksi muistettakoon, että Umarov ennätti jo ilmoittaa vapaaehtoisen vetäytymisensä ennen kuolemaansa ja helvetin tulta. Seuraaja olisi kapinajohtajaksi Aslanbek Vadalova. Hyvin pian Umaravo perui kuitenkin eroamisensa. Terroristijärjestö on monella tavalla tällä hetkellä sisäisissä kriiseissä: seuraajakysymys jää avoimeksi, kun valtataistelu uskotun partnerin kanssa kiivastuu. Ingušian uutisportaali kertoo myös tuosta kampailusta, jota Doku Umarovin terroristijärjestön sisällä käydään vallasta.

Kaukasian emiirikunnan sisäiset riidat ovat sinänsä hyvä asia. Markuksen evankeliumin kertomus Jeesuksen suorittaman eksorsismin jälkeisestä tilanteesta luonnehtii osuvasti Kaukasian emiirikunnan loppua: ”jos jokin valtakunta riitautuu itsensä kanssa, ei se valtakunta voi pysyä pystyssä - - ja jos saatana nousee itseänsä vastaan ja riitautuu itsensä kanssa, ei hän voi pysyä, vaan hänen loppunsa on tullut” (Mark. 3:24, 26).

Kavkaz Center vetää terroristien valtataistelut Pohjoismaihin

Meidän tavallisten siviili-ihmisten kannalta huoli on kuitenkin siinä, että terroristien välienselvittelyt voivat levitä kotiseuduillemme, jos ja kun terroristien komentokeskus ja sen mukaiset palvelevat toiminnot ovat meitä lähellä. Al-Qaidaan kiinteästi liittyneet Kaukasian terroristit ja nyt Doku Umarovin kanssa vallasta kamppailevat arabitaustaiset terroristit tietävät, millaista toimintaa harjoitetaan myös Suomesta käsin Doku Umarovin hyväksi. Emiirikunnan sisäinen valtataistelu Al-Qaidan kanssa koskettaa tämän vuoksi myös Ruotsia ja Suomea.

Ingušiassa tehtiin kesän 2010 aikana noin 40 väkivaltaista terroristihyökkäystä. Al-Qaidan arabitaistelijat tulivat maahan. He olivat saaneet 5000 dollaria lennosta alueelle. Nuo rosvot eivät yrittäneet niinkään kaapata poliisiasemia, vaan suunnittelevat vielä suurempaa tavoitetta. Kaukasian emiirikunnan vallankäytössä on nimenomaisesti Al-Qaidan terroristit pyrkineet syrjäyttää kilpailevat terroristiryhmät ja ovat lisänneet kesän 2010 aikana merkittävästi toimiaan.

Venäjän duuman turvallisuuskomitean johtaja Vladimir Vasiljev lausui jo 20.8.2008, että arabiankieliset internet-kirjoitukset lietsovat taistelutahtoa Kaukasian emiirikunnan perustamiseksi komentaja Muhannadin johdolla, joka korvasi tunnetut arabiterroristit Khattabin ja Al-Walidin. Tuolloin Al-Qaidan taistelijat halusivat käyttää hyödyksi Venäjän ja Georgian konfliktia. Nyt Muhannadin ja Doku Umarovin välille on syntynyt riita: Kavkaz Centerin välityksellä on voitu seurata vain Doku Umarovin näkemyksiä luopioista, joka sana on nyt omistettu myös Al-Qaidalle. Uhkaavia sanoja siitä, mikä on Al-Qaidan vastaus Doku Umarovin verkostoa vastaan, ei ole kantautunut julkisuuteen.

Ingušiassa terrorismin vastaisissa toimissa myös menestystä

FSB onnistui Ingušia pidättää 25.9.2010 yhden Kaukasian emiirikunnan pahoista johtajista. Tämä pidätetty Issa Lohanovits Hashagulgov (Хашагульгов Исса Лоханович) toimi Ingušian alueella laittomassa aseellisessa Kaukasian emiirikunnan ryhmittymässä, muttei sen Al-Qaida -yhteyksissä. Tämän terroristijohtajan merkitystä on verrattu jopa legendaariseen Magukseen, mikä vertaus on epäilemättä liioittelua. Mies oli syyllistynyt tuliaseiden laittomaan kauppaan ja kuulumiseen laittomaan aseelliseen ryhmittymään. Erityisesti riemua koettiin siitä, että terroristijohtaja saatiin pidätettyä elossa, koska nyt hänen kauttansa saadaan tärkeitä muita yhdystietoja. Tämä tarjoaa suuria operationaalisia mahdollisuuksia terrorismin vastaisessa taistelussa, kuten Mihail Grishankov kommentoi. Tämä 42 vuotta vanha Issa Hashagulgov oli jo aiemmin pidätettynä 1.4.2003, mutta tällöin hänet vapautettiin muutaman päivän kuulustelujen jälkeen. Issan Jakub-veli on myös keskeinen tekijä terrorismissa. Perhe vakuuttaa, ettei Issa-poika olisi mitenkään osallinen terrorismiin. Perhe onkin vedonnut jopa ihmisoikeusvaltuutettuun turvallisuutensa puolesta.

Ingušian Nazranissa oli eilen nuorison mielenosoitus Kaukasian terrorismia ja väkivaltaa vastaan. Noin 300 nuorta kokoontui kaupungin keskustaan. Nuorten johtaja J-B. Jevkurov (Ю-Б.Евкуров) kertoi pyrkimykseksi näyttää nuorille, miten vaarallisia ovat radikaalit aatteet.- - - -

Blogissani ei ole enää kommentointimahdollisuutta. Jos haluat käydä keskustelua kanssani, löydät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni blogin esittelyn yhteydestä. Keskustelua voi käydä myös kanssani facebookin välityksellä

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)