Statcounter

tiistai 5. lokakuuta 2010

Saudi-Arabian uskonnollinen johto antoi tuomionsa. Kavkaz Center ja Kaukasian emiirikunta eivät ole Jumalan asialla, vaan paholaisen puolella

Lähde: Yamartnah


Huhtikuussa 2010 Saudi-Arabian korkein uskonnollinen viranomainen määritteli terroristisen rikollisuuden suhteen sharia-lakiin. Saudi-Arabiassa on muslimien kaksi pyhää kaupunkia, Mekka ja Medina. Juuri täällä määrättiin fatwa, joka kieltää terrorismin kaikki muodot ja ilmentymät sekä terrorismin rahoituksen.
Valtaosa terrori-iskuista väitetään ”motivoiduksi” islamin avulla, tarkemmin sanottuna tietynlaisen islamistisen tulkinnan avulla. Näissä terrori-iskuissa ei kuole suinkaan ”vääräuskoisia” tai ”juutalaisia ja kristittyjä”, vaan myös ihan tavallisia tuhansia uskovaisia muslimeja.

Saudi-Arabian uskonnollinen ylin johto vaati, että terrorismin vastustamiseen täytyy suunnata julkisia varoja, jotta nämä vahingot voitaisiin estä. Neuvosto päätti myös, että kyseinen päätös ei koske vain Saudi-Arabiaa, vaan sisältää kaikki maailman kansat.

Kauhulla ei ole rajoja. Terrori tarkoittaa juuri viattomien ihmisten murhaamista ilman riittävää oikeudellista perustetta, ilman oikeudenkäyntiä. Terrorin ainoa tarkoitus on aiheuttaa pelkoa toisille. Latinan kielessä ”terrori” tarkoittaakin kauhua.

Saudi-Arabian teologit korostivat, että terrorismin rahoituksella ”ei ole mitään tekemistä hyväntekeväisyyden kanssa”, jota sharian periaatteiden mukaisesti on annettava köyhien auttamiseksi, rakennettava kouluja ja sairaaloita. Sama fatwa-pätös antoi selvän moraalisen iskun Al-Qaidaa ja siihen rinnastettavia järjestelmiä vastan, mukaan lukien Kaukasian emiirikunnan bandiitit: ”terrorismi on aina rikos, tämä rikos ei saa puolustusta islamista käsin”. Fatwan mukaan todellinen muslimi osallistuu terrorismin torjuntaan.

Tatarstanin muftin sijainen Valiulla Hazrat Yakuov tulkitsi fatwaa: ”On mahdollista, että päätöksellä olisi iso vaikutus wahhabiittien, mutta toisaalla on realistisempi nähdä, että Pohjois-Kaukasian terroristit eivät muuta toimiaan mitenkään”. Saudi-Arabiassa julistetun fatwan jälkeen Pohjois-Kaukasiasa iskut eivät suinkaan pysähtyneet. Kaukasian emiirikunta on tällä tavalla vieraantunut koko islamilaisen maailman moraalista. 4. kesäkuuta dagestanilaisessa Tarki-nimisessä kylässä yksi rikollinen avasi tulen automaattiaseellaan niitä ihmisiä vastaan, jotka olivat matkalla rukoillakseen moskeijassa. Yksi henkilö kuoli ja toinen haavoittui. Yarmath-sivustolla kysytään, miten ”näitä epäinhimillisiä hirviöitä, jotka ovat perehtyneet vain pintapuolisesti Koraaniin, voisi ymmärtää, kun he käyttävät aseita aseettomia vastaan, syyttömiä vastaan (ja jopa uskovaisia vastaan): se on mitä vakavin synti ja Jumalan rangaistus on hyvin perusteltu terroristeja vastaan”.

Saksasta imaami Hishem Shasha tuli vuonna 2009 vierailulle Pakistaniin. Imaami puhui moskeijoissa myös jihadista. Eräs opiskelija oli vihamielinen ja kysyi: ”Eikö meidän velvollisuutemme ole tukea veljiämme, Al-Qaidan ja Talebanin ja Kaukasian emiirikunnan taistelijoita pyhässä sodassa vääräuskoisia vastaan?” Imaami vastasi, että Koraani mahdollistaa pyhän sodan vain itsensä puolustukseksi. ”Mutta jihadin julistaminen on oikeutettua vain kalifille – islamilaisen valtion päälle.” Koraani ei anna Bin Ladenille tai Doku Umaroville tällaista oikeutta. Se on heidän sotaansa – mutta se ei ole jihad”. Yleisöstä joku huusi: ”Jumalan nimissä sinut pitää tappaa”. Imaami odotti rauhallisesi ja vastasi: ”Jos voit todistaa minulle Koraanista ja sunnasta, että olen väärässä, olen ensimmäinen tarttuakseni aseisiin ja liittyäkseni kapinallisiin. Mutta tämä on mahdotonta. Koraani ei opeta niin”.

Lähde: Yamartnah

- - - -

Blogissani ei ole enää kommentointimahdollisuutta. Jos haluat käydä keskustelua kanssani, löydät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni blogin esittelyn yhteydestä. Keskustelua voi käydä myös kanssani facebookin välityksellä

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)