Statcounter

lauantai 16. lokakuuta 2010

Georgia (Gruusia) harrastaa vaarallista politiikkaa

Georgia (Gruusia) harrastaa vaarallista politiikkaa. Mainitun alueen erikoisuuteen olen kiinnittänyt huomiota, kun olen havainnut terroristisivuston Kavkaz Centerin lukijakunnassa olevan kovasti väkeä Georgiasta. Ilmeisesti tuolla alueella on myös mielenkiintoa Kaukasian terrorismin hyväks.

Maanantaina 11.10.2010 Georgian ulkoministerin sijainen, nuori punatukkainen nainen (syntynyt 11.3.1977) Nino Kalandadze esitteli hallituksen ehdotuksen, jonka mukaan Pohjois-Kaukasian tasavaltojen asukkaat saavat viisumivapauden Georgiaan. Mainitusta päivämäärästä alkaen Pohjois-Kaukasian tasavaltojen asukkaat saivat Georgian yksipuolisella päätöksellä 90 päivän oleskeluoikeuden Georgiassa ilman viisumia.

Kalandadzen ehdotuksen ja Georgian presidentin ilmoituksen mukaan tämä päätös olisi valmis kahden viikon kuluessa. Päätösehdotuksen esittelyssä esiteltiin, että ”Tämä päätös ilmentää Georgian hallituksen vapautuksen politiikkaa ja kehittää perinteisiä suhteita Pohjois-Kaukasuksen kansoihin. Päätös koskee Dagestanin, Tšetšenian, Ingušian, Pohjois-Ossetian, Kabardi-Balkarian, Karatšai-Tšerkessian ja Adygean asukkaita”. Georgian presidentin julistus yhtenäisestä Kaukasuksesta on lausuttu provokatiivisesti ja alueen vakautta hajottavalla tavalla, fantasia ei ole kaukana Doku Umarovin ”Kaukasian emiirikunnasta”. Muistettakoon, että monet Kaukasian terroristeista ovat saaneet suojapaikan, huumekaupan rahoja ja muuta tukea terroristisille toimilleen juuri Georgian alueella. Muistelen joitakin vuosia sitten FSB:n terrorismin ja ääriliikkeiden torjunnan pääosastolta pääsyyttäjä Gennadi Solojevin moittineen julkisesti, että Georgian (Gruusia) viranomaiset tietävät ja sallivat terroristien piileskelevän maan alueella Pankisin solassa.

Venäjän ulkoministeriön mukaan mainittujen alueiden asukkaiden viisumivaatimusten yksipuolinen mitätöinti Georgian ulkoministeriön ja presidentin päätöksellä on tulkittavissa provokaatioksi. Pyrkimys luokitella Venäjällä asuvat ihmiset erilaisiin oikeudellisiin ryhmiin Georgian viisumipäätöksen tavalla on pahatahtoista kansainvälisten suhteiden horjuttamista. Venäjällä ei ole ongelmia gruusialaisten kanssa, vaan Saakashvilin ja hänen tuhoisaa politiikkaa noudattavien tahojen kanssa. Georgia on vastannut niihin epäilyihin, että valtion yksipuolinen päätös lopettaa viisumit, ei heikentäisi rajaturvallisuutta, joka hoidettaisiin muilla menetelmillä. Edelleen on huomautettu, ettei rikollisia ja terroristeja viisumit ole ennenkään pysäyttäneet.


- - - -

Blogissani ei ole enää kommentointimahdollisuutta. Jos haluat käydä keskustelua kanssani, löydät puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni blogin esittelyn yhteydestä. Keskustelua voi käydä myös kanssani facebookin välityksellä

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Kotisivut http://personal.inet.fi/business/molari/

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)