Statcounter

perjantai 29. lokakuuta 2010

Kasparov, Hautala, Storsjö

Munia ja tomaatteja Kasparovin päähän

1.7.2005 Garri Kasparov (Гарри Кимович Каспаров) oli käymässä Beslanissa, mutta hänen päällensä heitettiin munia ja tomaatteja.

Kasparov syytti tapauksesta tasavallan nykyistä johtoa ja turvallisuuspalveluja.

Timofei Borisov kirjoitti tapauksesta Rossiiskaja Gazeta –lehdessä ("Российская газета" 1.7.2005).

Pohjois-Ossetian komentaja Taimuraz Mamsurov (Таймураз Мамсуров) piti väestön reaktiota hyvin spontaanina, sillä kolme päivää ennen kaupunkiin tuloa Gari Kasparov oli levittänyt hallituksen vastaisia julisteita.

On täysin perusteetonta olettaa, että turvallisuuspalvelut heittävät munia ja tomaatteja. Video osoittaa selvästi, että alaikäiset pojat ryntäsivät ja heittivät munat ja tomaatit. Ihmiset uskovat yleisesti, että Garri Kasparov on joutunut oman holtittoman kunnianhimonsa ja virheittensä uhriksi”.

Taimuraz Mamsurovin mukaan Garri Kasparov on loistava shakinpelaaja, mutta hänellä on ”heikko tuntemus kotimaastansa ja Kaukasuksesta” (плохо знает свою родину, свой Кавказ).

Kasparov oli perustanut 2005 oman siviilirintamansa, joka kehitteli useita uskomattomia villejä tarinoita Beslanin tragediasta. Tarkoituksena oli Kasparovilla valmistaa vallankumousta Venäjälle.

Kaukasia on siis häikäilemätön työmaa, jonka ongelmien avulla Kasparov voi moittia Venäjän poliittista johtoa ja kääntää kansainvälisen suuttumuksen erityisesti Vladimir Putinia vastaan.

Peluri on peluri aina, Kasparoville nyt ihmiset ovat nappuloita kuninkaan kaatamiseksi.

Kasparov tekisi Venäjästä USA:n siirtomaan

Pravdassa tehtiin 11.7.2006 terävä johtopäätös Garri Kasparovin poliittisista pyrkimyksistä: ”Amerikkalaismielinen shakkikuningas Garri Kasparov tahtoo tehdä Venäjästä USA:n siirtomaan”.

 Andrei Scherbakov kirjoitti Pravdassa, miten Nashi-nuorisojärjestö oli tervehtimässä Garri Kasparovin ja Toinen Venäjä –separatistijengin kokouksen avausta 11.7.2006 Moskovassa Renaissance-hotellin tuntumassa.

Mielenosoittajat moittivat Kasparovin saavan länsimaista taloudellista tukea konferenssilleen. Kasparovin konferenssin osallistujissa oli useita äärimmäishenkisiä ryhmittymiä, kuten Eduard LImonovin kansallinen bolševikkipuolue. Garri Kasparov, Mihail Kasjanov, Eduard Limonov johtivat kokousta.

Boriz Berezovsky ja Mihail Hodorkovski ilmoittivat tukensa Toisen Venäjän –kokoukselle. Jopa oikeistolainen Jabloko ja Oikeistovoimien liitto kieltäytyivät tapahtumasta.

Sitä vastoin Venäjää hajottavia länsimaisia voimia oli näyttävästi mukana: Euroopan ja Euraasian asioiden apulaisulkoministeri Richard Holbrook, Iso-Britannian suurlähettiläs Anthony Brenton ja Kanadan suurlähettiläs Christopher Westdal.

 Kasparov rakastui jo lapsuudessa kaikkeen, jossa luki ”made in USA”. Shakkimestarin matkat Yhdysvaltoihin rahoitettiin amerikkalaisvaroilla hyvin ruhtinaallisesti.

Monet uskoivatkin, että shakkimestari jäisi lopullisesti Yhdysvaltoihin. Kasparov päätti palata Venäjälle ja tehdä siitä Yhdysvaltojen siirtomaan.

Vuonna 1991 Kasparov oli ”Kansallisen turvallisuuden neuvoa-antavan neuvoston” jäsen. Tämä salaseura perustettiin Neuvostoliiton hajottamiseksi, jotta amerikkalaismieliset hallitukset syntyisivät alueelle, Amerikan taloudelliset edut tulisivat suojelluksi.

Amerikkalaista rahaa suunnattiin Caregie –organisaation ja Soroksen rahastojen kautta. Kyse oli ennen kaikkea amerikkalaisille Yhdysvaltojen etujen lobbaus Venäjän öljy- ja kaasuresurssien tähden.

Sitä vastoin Garri Kasparov on mies, jolla ei ole enää isänmaata. Hän vähättelee Venäjän yhteiskuntaa ja kulttuuria. Hän ei häpeä julkeuttaan Venäjää vastustavissa provokaatioissaan.

 Pravdan jutussa lausuttiin täsmällisen ytimekkäästi: ”Needless to say that he will never acknowledge that he is a CIA agent.”

Natalia Narochnitskaya, Duuman edustaja ja politiikan tutkija, kuvailee, ettei Kasparovin vastenmielisessä toiminnassa ole kyse oppositiosta, vaan tahdosta edistää Yhdysvaltojen etuja.

 ”CIA on hänen julkisen organisaatiosna taustalla. Venäjää hajottava toiminta toteutetaan erilaisten säätiöiden, laitosten ja toimikuntien avulla ihmisoikeuksien nimissä”.

Yhdysvalloille Kasparovin merkitys lisääntyi, kun Putin pääsi eron Jeltsinin tiimin keskeisestä amerikkalaisystävästä Mihail Kasjanovista. Tämä Kasjanov ennätti kohota jopa pääministeriksi ja rakentaa siinä asemassa Yhdysvaltojen etua Venäjälle: hänellä on myös hyvin läheiset suhteet Hodorkovskiin ja muihin amerikkalaismielisiin oligarkeihin.

Pohjois-Kaukasian muslimijohto vastustaa Kasparovia

Pohjois-Kaukasian mufti on asettunut Garri Kasparovin vastustajaksi. Pohjois-Kaukasian muslimien yhteistyöelimen puheenjohtaja Ismail Berdiev (Исмаил Бердиев)on vaatinut, että Kasparov pitäisi saattaa täyteen oikeudelliseen vastuuseen ylimielisistä sanoista ja pilkkaamisesta, jota Kasparov on osoittanut Venäjän Federaation valtiota ja sen johtoa vastaan.

 Tšetšenian mufti Sultan Mirzaev (Султан Мирзоев) on katsonut puolestaan, että Kasparov yllyttää tällä hetkellä rikollista osaa väestöstä rikoksiin Venäjän valtiota ja sen johtoa vastaan.

Kasparov aiheutti tämän tyrmistyksen Pohjois-Kaukasian muslimeissa, koska Toinen Venäjä –separatistiryhmän tilaisuudessa hän nimitti Ramzan Kadyrovia ”bandiitiksi”. Myös sittemmin hän on toistanut lauseensa: ”Olen valmis toistamaan sen taas: Kadyrov on gansteri. - - - Hän on bandiitti, vaikka Putin pitää häntä sankarillisena tähtenä” ("Я готов это повторить снова: Кадыров – бандит. - - - Он остается бандитом, даже если Путин навешивает на него Звезду Героя") (Kasparovin oma nettisivu otsikolla ”PR для всех: Муфтии выступили против Каспарова”, 25.9.2007)

Garri Kasparovin keksimä show-temppu oli 26.9.2007 vastata muftien moitteeseen vaatia itselleen suojelua ikään kuin Tšetšenian tasavallan puolesta Dukuvahi Abdurahmanovin ja Tšetšenian ihmisoikeusvaltuutetun Nurdi Nukhazhievin (Нурди Нухажиев) antamat lausunnut olsivat väkivaltainen todellinen uhka hänen ja hänen perheensä elämää vastaan.

Abdurahmanov oli sanonut edellispäivänä radiohaastattelussa, että Garri Kasparovin pitäisi mennä vankilaan.

Kommersant oli julkaissut puolestaan Nukhazhievin lausunnot tarpeesta rangaista Kasparovia.

Juutalainen, armenialainen, CIA-agentti

New York Times –sanomalehti esitteli Steven Lee Myersin jutussa 10.3.2007 Garri Kasparovin ”Putinia vastustavan opposition rakentajaksi” (Kasparov, Building Opposition to Putin).

Oppositio on tässä yhteydessä kuitenkin sanana tarpeettoman demokraattinen ja positiivinen. Lehtijutussa Kasparov luonnehti Venäjää ”tappavaksi rahan, vallan, veren ja rankaisemattomuuden yhdistelmäksi”.

 New York Times kuvailee Kasparovin ja hänen kannattajiensa uhmakasta marssia Pietarin historiallisille paikoille. Lehden mukaan poliisien kyvyttömyys hillitä kaksi tuntia kestänyttä marssia osoitti Venäjän lähihistorian poliittista apaattisuutta.

Marssin lopussa oli lyhyt yhteenotto poliisin kanssa. Yli 130 mielenosoittajaa pidätettiin. Kasparovia ei kuitenkaan pidätetty.

Kasparov on puoliksi juutalainen ja puoliksi armenialainen, syntynyt Bakussa, joka on muslimienemmistöisen Azerbaidžanin pääkaupunki. Kasparov oli voimakas glasnostin ja perestroikan sekä Mihail S. Gorbatšovin puolestapuhuja 1980-luvulla. Hän oli myös Boris N. Jeltsinin tukija. Vuoden 1996 vaaleissa hän tuki kuitenkin Alexander I. Lebediä.

The Wall Street Journalissa julkaistiin tammikuussa 2001 vuosi V. Putinin presidentiksi tulon jälkeen Kasparovin julistus: ”I Was Wrong About Putin”.

Kasparovin sanojen mukaan hänen ennustuksensa oli perustunut siihen, että nuori pragmaattinen johtaja vahvistaisi Venäjän demokratiaa, taistelua korruptiota vastaan, mutta tämä oli osoittautunut ”toiveajatteluksi”.

Finrosforumin kaveri

Heinäkuussa 2007 toisinajattelijoiden Helsinki-ryhmä kokoontui Mikael Storsjön kodin tuntumaan Suomenlinnaan, vähän Finrosforumin syntymän jälkeen. Helsinki-ryhmän perustaja, vanha nainen Ljudmila Aleksejeva oli paikalla. Tämä nainen laati yhteistä julkilausumaa öljymiljardöörin Mihail Hodorkovskin asianajajan, Jukos-yhtiön kanadalaisen puolustajan Robert Amsterdamin kanssa.

 Amsterdamilta on evätty pääsy Venäjälle miehen separatististen pyrkimysten vuoksi.

Aamulehti kuvaili 7.7.2007 Matti Posion kirjoittamassa jutussa kokoontunutta monenkirjavaa separatisti joukkoa: ”Kielletyn kansallisbolshevistisen puolueen aktivisti Andrei Dmitrijev lyöttäytyi yhteen shakkimestari Garri Kasparovin Toinen Venäjä -liikkeen keski-ikäisen koordinaattorin ja entistä pääministeriä Mihail Kasjanovia edustavan hunajaisen blondin kanssa. He ovat erilaisia, mutta heidät yhdistää Helsinkiin yksi asia: huoli demokratian ja ihmisoikeuksien tulevaisuudesta Venäjällä. Tilaisuuden vapaaseen väittelyyn tarjosi useiden suomalaisjärjestöjen perustama Suomalais-venäläinen kansalaisfoorumi, jonka puheenjohtajana toimii kansanedustaja Heidi Hautala (vihr)”.

Aamulehti toi esille kyseisen separatistisen joukon tyypilliset propagandistiset sloganit: ”ihmisoikeus” ja ”demokratia”. Boris Amsterdam oli mukana myös Finrosforumin tapahtumassa 2008.

Mukana oli vuoden 2008 tapahtumassa totta kai Kasparovin edustaja, kun Garri ei itse päässyt paikalle: ALEXEY SOCHNEV (Алексей Сочнев) – Kasparov web-sivuston toimittaja – oli esiintymässä.

Lisäksi totta kai Mikael Storsjö (Мкиаэль Стуршё), nyttemmin syytetty Pohjois-Kaukasiasta saapuneiden ihmisten laittoman maahantulon törkeästä järjestämisestä.


Kasparov tahtoo Pohjois-Kaukasian avulla kyseenalaistaa Venäjän johtavien poliitikkojen legitimiteetin

Tammikuun 26. päivänä 2010 Garri Kasparovin sivustolla julkaistiin separatistisia pyrkimyksiä edistävä puheenvuoro ”Kaukasian intohimot” (Кавказские страсти).

Artikkelin kirjoittajina olivat Irma Ivanova (Ирма Иванова) ja Olga Gulenok (Ольга Гуленок). Siinä artikkelissa Garri Kasparov esiintyy ”Toinen Venäjä” (ОГФ) ryhmän johtajana ja vaatii Pohjois-Kaukasian ongelmien ratkaisua osana julkista koko Venäjän kansallista keskustelua.

Toisin sanoen Kasparov tahtoo nähdä Pohjois-Kaukasiassa separatistista väkivaltaa ja levottomuutta, jotta voi kyseenalaistaa Venäjän johtavien poliitikkojen valtuutuksen ja pätevyyden. Hänelle levoton Kaukasia on ikään kuin peili koko Venäjän ongelmista.

Kasparovin sivustolla väitetään myös, että Venäjän edustajat tahtoisivat rakentaa Kaukasiaan jonkinlaista apartheidia.

Varsova 16-18.9.2010

Syyskuussa 16-18. päivä 2010 Varsovaan kokoontunut separatistien rakentama ei-valtiollinen”Tšetšenian maailman kongressi” (”Tšetšenian rauhan foorumi”) oli löytänyt itselleen ylevät otsikot ”Tšetšenian kansan usko: nykyinen realiteetti ja näköalat” („The Faith of the Chechen People: current realities and perspectives”).

Kokoontuneen joukon rikolliset separatistiset pyrkimykset tulevat ilmi jo siinä, miten foorumi kuvaili ”nykyiset ongelmat”.

Foorumi kutsuu ensimmäisessä lauseessa, että "Itškerian tšetšeenitasavallan” (Чеченская Республика Ичкерия) siviiliväestö on joutunut väkivaltaisen vihan kohteeksi.

Kuitenkaan yksikään YK:n jäsenvaltio ei ole tunnustanut tuota Doku Umarovin presidentin tittelillä johtamaa fantasiavaltiota "Itškerian tšetšeenitasavaltaa” (Чеченская Республика Ичкерия)!

Kyseessä on siis kiertoilmaus Doku Umarovin johtamalle terroristijärjestölle, jonka eräs ”ministeri” Isa Dzhabrailov (Иса Джабраилов) kävi ”Venäjä-vihaajan” Soroksen rahoitusmekanismien, Kavkaz Centerin administraattorin Mikael Storsjön ja Heidi Hautalan kanssa Suomen ex-presidentti Martti Ahtisaarta joitakin vuosia sitten.

 Isa Dzhabrailovin nimiin on rekisteröity Ruotsissa toimiva Kavkaz Centerin palvelin, jonka omistaja on Pro Caucasus –yhdistys, puheenjohtajan Mikael Storsjö.

Syyskuussa 2010 Varsovaan kokoontuneet separatistit ja terrorismin tukijat kirjoittivat lyhyen historian Pohjois-Kaukasian ihmisoikeusloukkauksiin.

Foorum esitti tavoitteekseen lopettaa Venäjän ja Tšetšenian konflikti. Sitä vastoin Foorum ei arvioinut, mitä tuolla ilmauksellaan tarkoitetaan; vaikutelmaksi jäi, että terroristien toimet muodostaisivat ikään kuin imagon alueen valtaväestön tahtotilasta, mutta Venäjä olisi valtaväestöä vastaan.

Miksi Foorum ei sanoittanut tavoitetta siten, että lopettaa terroristien konflikti Tšetšenian kansaa ja valtiollisia instituutioita vastaan? Sinänsä hyvä, että Foorumissa ilmoitetaan terrorismi ongelmaksi Kaukasiassa.

Tšetšenian maailman kongressi myös ilmoittaa selväsanaisesti tukensa ja solidaarisuutensa lopettaa vihamielisyydet ei-aseellisin keinoin (”to stop the longlasting violence by unarmed methods”). Kyseinen kongressi ollut valmis myymään Venäjän Federaation ja autonomisen ”Tšetšenian tasavallan ”laajalle kansainväliselle hallitusten ja ei-valtiollisten organisaatioiden” koalitiolle, joka ottaisi tavalla tai toisella Kaukasian hallintaansa.

Kyse on siis amerikkalaisvetoisesta värivallankumouksesta, jonka demokratian ja ihmisoikeus –slogaaneiden avulla halutaan myydä Pohjois-Kaukasian alueelle.

Värivallankumouksella tarkoitetaan - kuten diplomaattiakatemian professori Manoilo lausui minulle haastattelussani 3.8.2009 - "vallankaappauksia, joita tavoitellakseen ulkovallat saattavat maan poliittiset olot epävakaiksi. - - Venäjän hallituksen on tehtävä paljon, jotta Venäjällä vältettäisiin tällaisen vallankumouksen mahdollisuus ja maa säilyttäisi riippumattomuutensa sekä kykenisi suojelemaan kansalaisiaan ulkomaisilta psykologisilta aggressioilta. Venäjän alueella on lopetettu sellaisten järjestöjen kuin British Council toiminta; on estetty rahavirtoja 'demokratian' maahan viennille. Miksi helpottaa heidän elämäänsä? Venäjä ei ole sinua varten, älä edes yritä! Venäjällä tarvittaisiin tusinan verran oranssivallankumouksia, niiden pitäisi kasvaa samanaikaisesti ja toisiinsa kytkettyinä, mikä vaatisi suurta organisaatiota ja erityisen valtavasti rahaa”.

Separatistien ”maailman kongressin” avauspuheenvuoron piti 17.9.2010 kello 10 Finrosforumin puheenjohtaja Heidi Hautala yhdessä Zbigniew Romaszewskin kanssa. Puolalainen fysiikan tohtori Zbigniew Romaszewski on kova kommunistien vastustaja. Hän on vanha Helsinki-komitean aktivisti.

Kommunismin ja Venäjän vastaisuudesta on vahvana todisteena myös se, että hän on saanut vuonna 2008 Liettuasta ritarikunnan komentajan kunnianmerkin. Mies on saanut äskettäin kiitosta myös Doku Umarovin virallisella terroristikanavalla Kavkaz Center.

Aloituspuheenvuoron piti myös russofobi-Hautalan ja Romaszewskin rinnalla Liettuan entinen presidentti Vytautas Landsbergis, joka on tullut tunnetuksi kotimaansa apartheid-politiikan kovana rakentajana. Joitakin aikoja sitten hän ilmaisi avoimesti
moitteensa, jonka mukaan venäjää puhuvia on lian paljon Liettuassa. ”Miten saksalaiset tuntisivat itsensä, jos heillä olisi yhtäkkiä 60 miljoonaa turkkilaista maassaan” (Baltic Times, “Unique elections crystallize party differences”, 20.5.2004).

Kun oli kyse Nord Stream –kaasuputken rakentamisesta, hän vihjaili Euroopan parlamentin edustajana Molotov-Ribbentrop –hengestä, hänen mukaansa "uusi liitto Saksan ja Venäjän välillä tarkoituksellisesti muuttaa Euroopan poliittista karttaa”. Puolalainen poliitikko Tadeusz Zwiefka on myös liittynyt huoleen Nord Stream –kaasuputkesta. Hänkin lausui aloitussanan Foorumissa. Vladimir Bukovsky (Владимир Константинович Буковский) on syntyisin Baškiirin alueelta. Tämä neurofysiologi on elänyt Iso-Britanniassa vuodesta 1976. Hän on erittäin tunnettu kommunismin vastustajana. Neurofysiologi tapasi vuonna 2002 Boris Nemtsovin Cambridgessa ja miettivät yhteisiä strategioita Venäjän ”opposition” rakentamiseksi. Tammikuussa 2004 hän oli Garri Kasparovin, Boris Nemtsovin, Vladimir V. Kara-Murzan ja muiden rinnalla rakentamassa ”Komitea 2008”, jonka päämääränä oli Vladimir Putinin vastustaminen. Hän kuuluu George Soroksen johtamaan newyorkilaiseen rahoitusinstrumentin Human Rights Foundation kansainväliseen neuvostoon. Kyseisen rahoitusinstrumentin edustaja oli paikalla myös Martti Ahtisaaren toimistossa 5.6.2007, kun terroristipäällikkö Doku Umarovin edustajat ja Heidi Hautala tapasivat häntä Helsingissä.

Doku Umarovin mukaan separatistikokous Varsovassa oli liian vähän!

Doku Umarovin terroristijärjestölle ei Varsovan konferenssi riittänyt, vaan Kavkaz Center kirjoitti tyrmäävän artikkelin kongressia vastaan 13.9.2010.

Kongressia kutsutaan halventavasti ”niin sanotuksi” Tšetšenian maailman kongresiksi. Olen tässä seikassa samaa mieltä Kavkaz Centerin kanssa, ettei kyse ole mistään oikeasta maailman kongressista, vaikka tarkastelen asiaa eri näkökulmasta kuin Kavkaz Center.

Erityisesti Deni Tepsin toiminta kokouksen puheenjohtajana herätti vihastusta Kavkaz Centerin brutaaleissa aivoituksissa, vaikka kyseinen venäläinen oikeustieteilijä moitti jopa Venäjän toimia Pohjois-Kaukasiassa.

Siis venäläinen oikeusoppinut oli itsekriittinen Venäjän oikeuslaitosta kohtaan. Kavkaz Center kutsui professoria ”FSB:n agentiksi” niin kuin yleisesti kaikkia, joilla on virka Venäjällä.

Kavkaz Centerin mukaan kyseisen professorin tehtävänä olisi ollut luoda erimielisyyttä Tšetšenian yhteisön keskuuteen, kun päätöslauselmaa rakennettiin.

Tämä tarpeettomasti Kavkaz Centerin taholta parjattu professori toimii itsellenikin tutussa pietarilaisessa akatemiassa Северо-Западная академия государственной службы, jonka kanssa olen järjestämässä pyöreän pöydän keskusteluja joulukuulle 2010. Tämä tohtori Дэни Саид ТЭПС toimii professorina, johtaen valtion oikeushistorian ja valtioteorian tutkimusta.

Olen viitannut usein hopeiseen tarjottimeen, miten eteeni avautuvat kaikki ihmeellisen ilmaiseksi: niin tämäkin mies istui siinä saman tiedekunnan, saman kerroksen professoreiden huoneessa, jossa kävin tapaamassa erään toisen alan professoria. Ehkä joulukuussa yritän jututtaa häntä Varsovan kokemuksista ja Pohjois-Kaukasian tilanteesta, kun nyt tiedän henkilön tämän alan spesialistiksi?

Hän puhui Varsovassa kansainvälisten instituutioiden poliittisjuridisesta vastuusta Pohjois-Kaukasian konfliktin ratkaisussa.

Doku Umarovia tukevassa Itškerian.infossa Hamzam Aslambekov (Хамзат Асламбеков) kirjoitti niin kuin myös Kavkaz Center, että Kremlin FSB tarkoitus olisi vain kerätä tietoja Puolassa kongressissa, ylipäätänsä nämä ilmaisivat kieltäytymisen mennä mainittuun separatistien kongressiin.

Suomen tšetšeenit radikaalisuudessaan boikotoivat Varsovan kongressia, mutta eivät toki osallistuneet myöskään viralliseen valtiolliseenkaan kongressiin kotimaassaan.

Suomesta tšetšeenien puolesta Uvais Kantaev (Увайс Кантаев) ilmoitti, ”että meiltä ei ole mitään delegaatiota ja pyydämme viedä tämä tieto maanmiehillemme. Olin yllättynyt, että joku järjestää ’kongressin’. Vakuutamme, että emme anna kenenkään viranomaisen puhua meidän puolesta eikä kukaan ole ilmoittautunut tähän kokoukseen” ("Никого мы не делегировали и просим довести это до сведения наших соотечественников. С удивлением узнали, что кто то проводит "конгресс". Заявляем, что мы никому не давали полномочий делать заявления от нашего имени и никого не направляли не эту сходку").


Äärimmäishenkisten protestoidessa Varsovan kokousta, miedommat separatistit pitivät kuitenkin kokouksen.

Tepsin puheen jälkeen Heidi Hautala piti jälleen puhetta, toki vain 10 minuuttia. Iltapäivällä kello 17:00 puhujaksi astui Heidi Hautalan venäläinen separatistiystävä Garri Kasparov yhdessä asianajaja Lidia Jusupovan (Лидия Юсупова) kanssa, joka on myös aiemmin viihtynyt Heidi Hautalan seurassa. Hän oli vuonna 2008 ehdokkaana Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi työstään Tšetšeniassa, mutta palkinnon sai kuitenkin Doku Umarovin ministerit vastaanottanut Suomen ex-presidentti Martti Ahtisaari.

  27. huhtikuuta Dmitri Medvedevin Oslon vierailun aikana George Soroksen rahoitusväline Human Rights House Foundation (House Foundation) sekä Helsinki-komitea yhdessä Amnesty Internationalin kanssa järjestivät mielenosoituksen, johon myös Lidia Jusupova ja Garri Kasparov ottivat osaa. Näiden mukaan Venäjällä ihmisoikeustilanne pahenisi, sananvapaus puuttuisi ja kokoontumisvapautta vastaan hyökättäisiin. Erityisesti 60 mielenosoittajaa moitti Pohjois-Kaukasian tilanteesta.

Mielenosoitukseen osallistuneet venäläiset mielenosoittajat eivät kertoneet, miten heidän härski toiminta on niin mahdollista ja julkista, jos Venäjän demokratia on todella kerrottujen kauhukuvien mukaista. Tämä naisjuristi on siis Garri Kasparovin rinnalla kulkeva puhetyöläinen. Varsovassa oli totta kai paikalla koko Toinen Venäjä –jengin kaarti, myös Boris Nemtsov.

Tšetšenian separatistit ja bandiitit pirstoutuneet riiteleviksi ryhmiksi

Tšetšenian separatistit ja bandiitit näyttävät pirstoutuneen hyvin riiteleviksi ryhmiksi.

Aiemmin oli käynyt jo ilmi, että Doku Umarov syytti Al-Qaidaan kuuluvan komentajan Muhannadin arabijoukkoa siitä, että al-Qaida pyrki syrjäyttää hänet valta-asemassa ja kylvää tuossa tarkoituksessa epäsopua Pohjois-Kaukasian terroristipiireissä.

Umarovin seuraajaksi ilmoittautunut kapinajohtaja Aslanbek Vadalov on saanut rinnalleen toisia kapinallisia. Hussein Gakayev (Хусейн Гакаев) valitutti itsensä emiiriksi! Myös Aslambek Vadalov (Асламбек Вадалов) ja Tarhan Gazijev (Тархан Газиев) tekivät samoin: ryhmä kantaa nimeä "вилайят Нохчийчоь" ). Joidenkin tietojen mukaan Georgiassa pakoileva pahamaineinen huijari Movladi Udugov (Мовлади Удугов), ”Kaukasian emiirikunnan tieto- ja analyysipalvelun johtaja”, sai potkut Doku Umarovilta.

Finrosforumin sisällä repeämä Pohjois-Kaukasia -kysymyksien vuoksi

Koko separatistien kenttä näyttää olevan hajallaan ja riidoissa keskenään. Enää ei ole edes selvää, missä määrin likemmin Doku Umarovin linjaa ajavan Kavkaz Centerin administraattori Mikael Storsjö voi istua ystävällisesti Varsovan kongressin erään tähden Heidi Hautalan kanssa samassa hengessä rinnatusten.

Ei ole mitään näyttöä siitä, että Mikael Storsjö ja Heidi Hautala tukevat enää toisiaan Pohjois-Kaukasian toimissa. Mahdollisesti törkeän laittoman maahantuonnin järjestäminen on liikaa myös Hautalan suvaittavaksi, vaikka hän on ollut monenlaisten Venäjää hajottavien voimien tukinainen vuosien varrella.

Matka Beslanin jälkeisestä Heidi Hautalan, Jukka Mallisen ym. intomielisestä tuesta Mikael Storsjön ja terroristisivuston Kavkaz Centerin hyväksi on ollut pitkä tähän päivään, jolloin edelliset ovat astuneet rahoittajien Kasparovin ja Hodorkovskin poliittisen separatismin puolelle, mutta jälkimmäinen jatkaa matkaa terroristipäällikkö Doku Umarovin Kavkaz Centerin kanssa vähenevien rahoittajien kanssa. Tällöin Kaukasian huumekaupasta saatavat varat ja Al-Qaidan kanssa käytävä valtapeli muodostuvat entistä tärkeämmäksi näille terroristien kohtalolle.- - - -