Statcounter

sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Kavkaz Centerissä julkaistun Doku Umarov -videon luotettavuutta epäillään


Kavkaz Center on ollut jo puolisen vuotta ajautumassa ulos terroristien viestinnän välittäjänä Movladi Udugoviin liittyvien ongelmien tähden ja Doku Umarovin rottamaisen vaivaisen piileskelyn tähden. Yksinkertaisesti saatanan valtakunta ei voi pysyä pystyssä, kun pirut ovat riitautuneet keskenään. Kavkaz Center yritti kohottaa profiiliansa merkittävänä tiedonvälittäjänä julkaisemalla aivan äskettäin videon, jossa "Doku Umarov" ja kaksi muuta gansteria esiintyivät ja lupasivat Venäjälle kyyneleitä ja verta. Videosta pistää silmille, että se on erityisen hämärä, epätarkka. Videon kuvaaja hengittää Nokia-puhelimensa takana aivan vieressä niin voimakkaasti, että videon katselija kuulee pikemmin kuvaajan sieraimista tulevan ilman kuin "Umarovin" puheen. Kuvaajan käsi heiluu. Niin on saatu vaikutelma, että tässä on kyse todellisessa piilopaikassa majailevasta Umarovista.

Saamani tiedon mukaan videon autenttisuutta on kuitenkin epäilty, myöskään sen syntymisen ajankohta ei ole selkeä. Kavkaz Centerin mukaan video olisi saapunut toimitukseen sähköpostilla, mutta erityisesti tämä tieto sähköpostiviestistä on asetettu kyseenalaiseksi. Tuollaisen mahdollisesti väärän infon tarkoitusperänä voi olla kuriirin suojeleminen ja sen kautta verkoston suojeleminen - tai videon todellisen syntyprosessin ylipäätänsä piilottaminen analyytikoilta. Tiedän varsin hyvin aivan sattumalta, että jopa Georgian turvallisuusviranomaiset ovat viime päivien aikana selvittäneet monesta eri lähteestä Movladi Udugovin tuoreita yhteyksiä Suomeen ja Kavkaz Centeriin.

Kavkaz Center kirjoitti tänään tämän blogikirjoitukseni johdosta, että olisin "kuuhulluna putinistipappina" varastanut ajatuksen kuriirista eräästä ulkomaisesta mediasta. Todellisuudessa kävin puhelinkeskustelua ystävieni kanssa ja kiinnitin silloin huomiota "sähköpostiviestin" erikoiseen tarpeeseen Kavkaz Centerin jutussa. Miksi tuo asia piti mainita? Tämän päivän Kavkaz Center juttu määrittelee, että "venäläismielisyys - - - on vakava psykiatrinen sairaus" (Напомним, что русофилия - - является серьезным психиатрическим заболеванием).

Kavkaz Center kehittää tarinaa myös siitä, että olisin esittänyt "Amerikassa asuvat Hunafa-sivuston toimittajat" Domodedova terrori-iskun tekijöiksi! Jokainen voi nähdä Kavkaz Centerin valheellisuuden, kun lukee blogiani asian johdosta: "Al-Qaidan bandiittipartnerit tahtovat levittää Moskovan Domodedovan terrori-iskut kaikkialle Eurooppaan" (26. tammikuuta 2011). Siinä jutussa kerron, että sivuston ip-osoite viittaa Los Angelissa sijaitsevalle palvelimelle, mutta nimiserverit ovat Hollannissa ja Ruotsissa Helsingborgissa on yhdyshenkilö "Ivan Petrov".

Jutussani muistutan Ahmad Evloevin perustaneen Hunafa-sivuston. Lisäksi esittelen sivuston perusteella Hunafassa esitettyjä näkemyksiä jihadin kulusta. Hunafa-sivustolla Abu-t-Tanvir julistaa Allahin sodan alkavan kaikkialla maailmassa. Hän tuomitsee ankarasti kaikki islamilaiset puolueet, jotka toimisivat valtioiden oikeusjärjestelmässä demokraattisin periaattein.

Lopulta arvioin sivustolla koettuja tunnelmia (reaktioita) Dmodedova-terroriteon jälkeen. Ja reaktiot ovat järkyttäviä: "Tšetšeenikommentaattoriksi" itseänsä esittävä henkilö ylistää jo seuraavana päivä 24.1.2011 kello 20:06, että ”Domodedovan siat” saivat nyt tietää tuomion. Torpedy kirjoittaa tuntia myöhemmin kello 21:33 moitteen Venäjän kaikkia TV-kanavia vastaan, joissa Medvedev vuodattaa kyyneleitä ja ”ajattelee uskottomia, mutta ei Kaukasiaa. Ovatko he yhden kynttilänkään arvoisia?” Kirjoittaja muistuttaa, että isku on ”kosto meidän verestämme, tapettujen viattomien marttyyrien verestä”. Lopetus on hurja voiton kokemus: ”Onnittelen kaikkia veljiä näin valtaisasta voitosta”. Tiistaina kommentaattori ei säästä sanojansa moittiessaan Saksan sympatiaa Venäjää kohtaan: ”tämä vanha huora Merkel sanoi, että Domodedovon räjähdys oli raukkamainen teko”. Kommentaattori lupaa, että "sikojen tappaminen ja Jihad ovat tulossa". Lopuksi päätin Hunafa-tekstini vakavaan huomautukseen, joka ansaitsee taas tulla toistetuksi:

Kun lukee terroristien sisäpiirissä syntyneitä tekstejä, silloin väistämättä järkyttyy ja vihastuu suomalaisten toimittajien kirjoittelua Moskovassa tapahtuneen terroriteon jälkeen. Ovatko nuo toimittajat aidosti typeryksiä, jotka eivät lue mitään työnsä hyväksi, vaan kirjoittavat jotain "ikään kuin aiheeseen liittyvää" oluen ja siiderin luomassa pienessä aivojen halvaustilassa ? Se olisi toimittajalta täysin vastuuntunnotonta! Toki ymmärrän sellaisen kirjoittelun myös epäkunnioittavaksi Venäjän kansaa ja sen valtiojohtoa kohtaan. Erityisesti tuo moukkamainen kirjoittelu, jota olen tänään löytänyt sekä Helsingin Sanomista että Turun Sanomista, on vaarallista eurooppalaisen yhteiskunnan turvallisuudelle. Kyse on omasta kansakunnastamme yhtä hyvin. Pikkukylän pappikin lukee illan iloksi asianomaisten terroristitahojen omia perusteluita ja muodostaa näkemykset sitä kautta. Ne tahot eivät tahdo demokratiaa!!! (26. tammikuuta 2011)


Kavkaz Centerin pari päivää sitten julkaisema uutinen ja "Doku Umarov" -video kertovat kaikistä edellä mainituista epävarmuustekijöistä huolimatta pari tärkeää asiaa Kavkaz Center -terroristisivuston luonteesta:

(1) Kavkaz Center ei harjoittanut mitään tutkivaa analyyttistä journalismia "Doku Umarov" -videon johdosta, vaan antoi terroristirotan viestin jäädä pyhäksi neuvoksi: verta ja kyyneleitä Venäjälle. Tällaisena viestintävälineenä Kavkaz Center asemoitui saatanan palvojaksi. Kavkaz Center ei sanoutunut irti Umarovin tavoitteista!

(2) Kavkaz Center on etsinyt epätoivoisesti merkittävyytensä kohotusta, kun vallitsevat suhteet Kaukasian tapahtumiin ovat jääneet toisen tai kolmannen käden mediatietojen varaan katkenneiden yhteyksien puolesta - ja ainoa läheinen yhteys on säilynyt muilla alueilla riehuviin uusnatseihin. Ilmeisemmin video on tullut Kavkaz Centerin toimituksen tarpeista käsin - tilattu video? Jo kauan aikaa on kiinnitetty huomiota, että 2000-luvun alkuvaiheiden Kavkaz Center saattoi kertoa operatiivisista asioista, mutta nyt Kavkaz Center toimittaa pelkästään propagandaa terroristien hyväksi tietämättä mitään operatiivista tapahtumien kulusta.

Kokonaiskuva osoittaa, että Doku Umarovin ja hänen ystäviensä tuhoutuminen on jo alkanut. Toisin kuin Umarov uhkaa kannattajiensa luottamuksen säilyttämiseksi koko Venäjää kohtaavasta terroriaallosta, niin Umarovin "joukkue" on supistunut enää muutamaan vaivaisrottaan. Siinä tilanteessa ainoa mahdollisuus on luoda sanojen avulla pelkoa tapahtumien avulla, joista Umarov ei itse kykene enää ottamaan todellista operatiivista vastuuta. Umarov ei kyennyt järjestää Moskovan lentoaseman iskua, mutta hänen nimeensä päätettiin tuoreessa videossa yhdistää tuo terrori-isku terroristijengin heikentymistä kätkien. Todellisuudessa Venäjän turvallisuuspalvelu tutkii yhdessä amerikkalaisten tutkijoiden kanssa kärsivällisesti iskun järjestelyjä: Kavkaz Centerin video ei ole ratkaisu iskun järjestäjästä.

Pirun palvelijoiden - Kaukasian terroristien - loppu on alkanut, enää ei ole kyse "lähtölaskennasta" vaan koko pirun valtakunta luhistuu jo nurkka nurkalta. Abdullah Tammi ja Juha Molari jatkavat eksorsistisia esirukouksiaan tuon valtakunnan paholaisten karkottamiseksi ja ihmisten vapauttamiseksi noista pahoista voimista.